Waar moet je op letten bij het verzekeren van je Allroad?

Jouw allroad is een echte alleskunner. Het is de ideale metgezel voor ontspannen toeren in eigen land én voor uitdagende reizen voorbij de horizon. Solo of samen, met of zonder bepakking. En vooral: met of zonder verharde weg onder je wielen. Waar je ook rijdt, onze motorverzekering biedt precies de dekking die je nodig hebt.

Allroad: op elk type weg

Je allroad én je verzekering zijn gemaakt voor elk type wegdek. Van klinkers- en kasseienwegen tot rimpelloze asfaltlinten en uitdagend gravel in het hooggebergte. Jouw allroad is er geschikt voor en jouw verzekering ook. Dus waar het avontuur je ook brengt: op officiële wegen en routes ben jij overal verzekerd.

Hoe zit het offroad? Bosweggetjes en zandpaden vallen onder de dekking van de KNMV Motorverzekering, zolang het openbare wegen betreft. Deelname aan door de KNMV of onder toezicht van de KNMV georganiseerde offroad ritten zijn ook verzekerd!

Pechservice buitenland

Goed nieuws voor al jouw avonturen over de grens: pechservice buitenland is standaard inbegrepen bij je motorverzekering. Zo krijg je altijd snelle en deskundige technische hulp, waar in Europa je ook bent. Inclusief vervangend vervoer als dat nodig is. Niets houdt jou tegen om maximaal te genieten.

Accessoires en bagage

Ga jij bepakt en bezakt op reis? Bij de meeste reisverzekeringen vallen je kostbare zijkoffers en/of topkoffer niet onder de bagagedekking. Daarom kun je die bij ons eenvoudig meeverzekeren via de accessoires-module van je WA & Casco of WA & Uitgebreid Casco-verzekering.

Waarom is onze motorverzekering voor je Allroad de beste keus?

Nieuwwaarderegeling

Als je een nieuwe motor hebt gekocht, wil je er zo lang mogelijk van genieten. Onze nieuwwaarderegeling neemt alle zorgen weg. Je motor is namelijk 3 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. De nieuwwaarderegeling geldt voor de dekkingen WA & Beperkt Casco en WA & Uitgebreid Casco.

Gratis pechservice buitenland

Bij je motorverzekering is Pechservice Buitenland inbegrepen! Dat scheelt al snel EUR 30,- per jaar (vergeleken met een los abonnement voor pechhulp in het buitenland). Repareren is niet mogelijk? Dan heb je in het buitenland ook recht op vervangend vervoer.

Geen toeslag bij schade

De korting op schadevrije jaren kan oplopen tot 80%. Maar mocht je een keertje schade rijden dan is dat geen probleem. Je krijgt na de schade namelijk geen toeslag (malus). Zo betaal je nooit meer dan 100% van de premie.

Veelgestelde vragen

 • Is je motor bij ons verzekerd? Dan is pechservice in het buitenland standaard gedekt. KNMV-leden kunnen de pechservice eenvoudig uitbreiden. We hebben alle mogelijkheden voor je naast elkaar gezet in een tabel. Meer informatie over het aanvragen van aanvullende pechservice vind je op www.knmv.nl.

 • Als je de Voortgezette rijopleiding van de KNMV hebt gevolgd krijg je 10% extra korting op je premie! Vanaf de afgiftedatum van het certificaat geeft KNMV Verzekeringen 5 jaar lang 10% extra korting op de premie.

 • Aanvangskorting
  Je aanvangskorting, ook wel instapkorting genoemd, wordt gebaseerd op je leeftijd en het gebruik van je motor. Deze kan oplopen tot 72,5%.


  No-claimkorting
  Deze inschaling en het aantal schadevrij jaren bepalen uiteindelijk je no-claimkorting.


  Schadevrije jaren
  Als je eerder een motorrijtuigenverzekering hebt gehad kunnen wij je schadevrije jaren opvragen bij Roy-data. Deze database is alleen toegankelijk voor de motorrijtuigenverzekeraars en zorgt ervoor dat je niet meer een originele papieren verklaring hoeft in te sturen.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.