Vier wielen net zo
goed verzekerd als twee!

Autoverzekering

Een motorrijder zit niet altijd op de motor. Soms pak je liever de auto. Deze verzeker je natuurlijk ook via de KNMV. Want wij vinden dat jij als bestuurder extra bewust bent van het verkeer om je heen. Je ziet meer dan een doorsnee weggebruiker. Ook als je autorijdt. Dat maakt de kans op schade kleiner. Daarom betaal je ook voor je autoverzekering een aantrekkelijke premie.

Waarom is onze autoverzekering de beste keus?

10% korting op de premie

Klanten met een KNMV motorverzekering en KNMV-leden krijgen 10% korting op de premie.

Geen eigen risico

Kies bij het afsluiten van deze verzekering voor onze Schadeservice. Bij aangesloten herstellers betaal je dan geen eigen risico. Als het nodig is krijg je tijdens de reparatieduur een gratis leenauto.

Handige pechservice

Wil je verzekerd zijn van hulp als je met pech langs de weg staat? Sluit onze handige pechservice af. Wil je alleen hulp bij pech in Nederland of ook in het buitenland? De keuze is aan jou.

Extra voordelen

Hulp bij schade in binnen- en buitenland

Raak je betrokken bij een ongeluk en je kunt niet verder met je auto? Wij zorgen voor vervoer van je auto en zorgen dat alle inzittenden en hun bagage weer thuis komen.

Zes Wielen Plan

Je kunt gebruik maken van deze voorwaarde als je zowel een motor als autoverzekering afsluit bij Allianz. Het hogere aantal schadevrije jaren, wordt meegenomen als extra treden op het andere voertuig. Heb je schade met één van de voertuigen waarbij de schade van invloed is op jouw schadevrije jaren/korting? Uitsluitend op de verzekering waar je de schade op hebt gemeld, wordt dan de terugval toegepast.

Na een schade die van invloed is op de schadevrije jaren/korting is het niet mogelijk om de schadevrije jaren om te wisselen van de verzekering zonder schade naar de verzekering met schade.

Wat vergoedt de autoverzekering?

WA

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Kies WA

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Ruitschade
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en inbraak
 • Kies WA +

WA + Uitgebreid Casco (All-Risk)

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Ruitschade
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en inbraak
 • Aanrijding en vandalisme
 • Kies WA + All Risk

Aanvullende dekkingen

Bonusgarantie

Voor elk jaar dat je geen schade claimt krijg je (meer) korting op je premie. Als je schade claimt kan de korting (deels) vervallen of betaal je zelfs een toeslag. Wil je dit voorkomen? Dat kan als je kiest voor deze aanvullende dekking. Je kan één keer per jaar gebruik maken van de Bonusgarantie. Deze dekking kan je alleen kiezen in combinatie met WA + Beperkt Casco of WA + Uitgebreid Casco Let op: je verliest geen korting bij schade met de Bonusgarantie, maar wel schadevrije jaren.

Vrije reparatiekeuze

Als je schade aan je auto laat herstellen door een hersteller waar wij mee samenwerken heb je standaard geen eigen risico. Laat je de schade door een ander herstelbedrijf repareren? Dan wordt de uitkering met EUR 500,- verminderd. Dit bedrag moet je dan aan de hersteller betalen.

Wil je zelf kiezen waar je de schade laat repareren zonder eigen risico? Kies dan voor de dekking Vrije Reparatiekeuze. Je betaalt dan wel een hogere premie. Let op: Heb je gekozen voor een vrijwillig hoger eigen risico dan wordt de uitkering verminderd met dit bedrag.

Verlengde nieuwwaarde

Is je auto jonger dan 1 jaar en heb je deze nieuw gekocht? Dan krijg je bij schade standaard een bedrag gebaseerd op de nieuwwaarde van je auto uitgekeerd. Wil je de nieuwwaarde langer verzekeren? Dat kan met de Verlengde Nieuwwaarde. Je kan kiezen voor 2 of 3 jaar nieuwwaarde.

Je kan deze dekking alleen kiezen in combinatie met WA+Uitgebreid Casco. Je auto moet jonger zijn dan 1 jaar en je moet de eerste eigenaar zijn. De Verlengde Nieuwwaarde vervalt vanzelf als je auto ouder is dan 2 of 3 jaar. De premie wordt dan automatisch aangepast.

Accessoires

Opties die vanuit de fabriek zijn ingebouwd, zijn standaard meeverzekerd. Alles wat je daarna in je auto laat inbouwen, zoals een radio of navigatiesysteem, is standaard meeverzekerd tot EUR 3.500,-. Vind je dit bedrag niet voldoende, dan kan je dit bedrag verhogen. Afhankelijk van de cataloguswaarde van je auto kan je het bedrag verhogen EUR 5.000,- of EUR 7.500,-. Accessoires kan je alleen meeverzekeren in combinatie met WA+Beperkt Casco of WA+Uitgebreid Casco.

Rechtsbijstand

Met deze dekking heb je recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp bij conflicten over je auto. Denk hierbij aan het verhalen van schade op een tegenpartij. Maar ook onenigheid over de afhandeling van een schade. Of een conflict rondom de aankoop van je auto bij een dealer of garage aangesloten bij de BOVAG. Je wordt op professionele wijze bijgestaan bij de afhandeling.

Schadeverzekering Inzittenden

Deze dekking vergoedt schade aan jou en je passagiers tot een maximum van EUR 1.000.000,-. (voor alle personen bij elkaar). Onder de dekking valt onder andere:

 • Overlijden
 • Medische kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed
 • Een terugval in inkomen door blijvende invaliditeit
 • Indirecte gevolgen van invaliditeit, zoals kosten voor aanpassing van de woning en gezinshulp
 • Schade aan bagage
 • Schade aan persoonlijke eigendommen

Pechhulp

Wil je verzekerd zijn van hulp bij pech met je auto? Dat kan als je kiest voor de aanvullende dekking pechhulp. Je krijgt dan hulp bij pech in Nederland of in Europa. Je kunt ook zelf aangeven of je woonplaats onder de dekking moet vallen. De pechhulp is aan je auto gekoppeld. En niet aan de persoon die de auto bestuurt. Wel zo handig als bijvoorbeeld je partner of kinderen van je auto gebruik maken.

Veelgestelde vragen

 • Ja, als je hebt gekozen voor de 'Vrije reparatiekeuze' mag je zelf kiezen door wie je de reparatie laat uitvoeren. Heb je gekozen voor samenwerkende herstellers? Dan moet je de schade bij een van de herstelbedrijven uit het netwerk van geselecteerde herstelbedrijven laten repareren. Wij nemen je dan ook alle zorgen uit handen. De reparateur zorgt er dan voor dat je een vervangende auto krijgt tijdens de reparatieperiode. En wij betalen rechtstreeks aan het herstelbedrijf. Je hoeft zelf niets voor te schieten. Wel betaal je zelf het eventuele vrijwilig eigen risico. Let op: Voor samenwerkende herstellers gekozen? En je laat de auto niet bij een geselecteerd herstelbedrijf repareren? Dan wordt de uitkering met EUR 500,- verminderd.

 • Ja, als je hebt gekozen voor de 'Vrije reparatiekeuze'. Dan mag je zelf kiezen door wie je de reparatie of vervanging laat uitvoeren. Niet voor Vrije Reparatiekeuze gekozen? Dan moet je de ruit bij een ruitherstelbedrijf waar wij mee samenwerken laten repareren. Wij nemen je dan ook alle zorgen uit handen. Wij betalen rechtstreeks aan het herstelbedrijf. Je hoeft zelf niets voor te schieten. En je hebt geen eigen risico. Let op: Voor Samenwerkende herstellers gekozen? En je laat de ruit niet bij een ruitherstelbedrijf repareren waar wij mee samenwerken? Dan wordt de uitkering met EUR 500,- verminderd. Heb je gekozen voor Vrije Reparatiekeuze dan moet de ruithersteller wel een merkdealer zijn of een bedrijf dat is aangesloten bij BOVAG of de Focwa. Anders wordt de uitkering ook met EUR 500,- verminderd.

 • Je hebt voor schade aan je auto geen eigen risico. Behalve als je zelf hebt gekozen voor een vrijwillig eigen risico. Dan is dat het eigen risico dat je bij schade zelf moet betalen. Laat je de schade niet repareren door een geselecteerd herstelbedrijf? En je hebt ook niet gekozen voor de Vrije Reparatiekeuze? Dan wordt de uitkering met EUR 500,- verminderd.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.