Choppper & Custom

Premie berekenen

Waar moet je op letten bij het verzekeren van je Chopper of Custom?

Jouw chopper of custom is niet zomaar een motor. Hij is uniek, net als jij. Daarom verzorg je 'm goed en ben je er superzuinig op. Want of hij stilstaat of rijdt: van jouw glanzende pronkstuk geniet je altijd. Onze motorverzekering biedt precies de dekking die daarbij past.

Extra accessoiresdekking

Heb jij jouw chopper of custom aangekleed met luxe extra's - een maatwerk windscherm, chromen valbeugels of prachtige leren zadeltassen? Bij de meeste motorverzekeringen zijn accessoires meeverzekerd tot maximaal EUR 500,-, alles bij elkaar. Voor jouw droombike is dat natuurlijk veel te weinig. Bij ons kun je accessoires meeverzekeren tot EUR 5.000,-. Zodat jouw motor ook na een onverhoopte schuiver snel weer als nieuw is. Schadevrij, technisch 100% en glimmend van trots.

Heb jij plannen om je chopper of custom (nog) verder te verbouwen? Met twee rechterhanden en het juiste gereedschap kun je veel zelf. Houd daarbij wel rekening met de RDW-regels voor typegoedkeuring. We helpen je graag op weg met een paar belangrijke aandachtspunten.

Weinig kilometers?

Komt jouw blinkende chopper of custom alleen de schuur uit bij speciale gelegenheden? Grote kans dat hij dan méér waard is dan de dagwaarde 'uit de boekjes'. Bewaar daarom altijd alle onderhoudsfacturen, noteer regelmatig de km-stand en maak af en toe verse foto's. Dan kun jij bij een onverhoopte diefstal of total loss helder aantonen hoe goed je motor nog was. En krijg jij een zo reëel mogelijke waardebepaling.

Is jouw chopper of custom echt héél uniek? Wij adviseren je om een tweedehands motor vanaf drie jaar na aanschaf regelmatig te laten taxeren. Bij een nieuwe motor raden wij aan dat naar zes jaar te doen. Ga voor een goede taxatie altijd naar een erkend taxateur, gespecialiseerd in motorfietsen.

Voordelig winterstoppen

Houd jij je chopper of custom 's winters veilig binnen? Kies dan voor onze winterstop van 15 december tot 15 februari. In deze periode mag je niet rijden, maar je motor blijft wel verzekerd tegen brand en diefstal. En vanaf 15 februari kan je de weg weer op: precies op tijd voor de Motorbeurs Utrecht!

Waarom is onze motorverzekering voor je Chopper of Custom de beste keus?

Aankoopwaarderegeling

Als je je motor niet nieuw hebt gekocht, hebben wij een aantrekkelijke regeling voor je. Voor tweedehands motoren geldt de aankoopwaarderegeling. Die houdt in dat je motor 3 jaar lang tegen de aankoopwaarde is verzekerd. De aankoopwaarderegeling geldt bij de dekkingen WA & Beperkt Casco en WA & Uitgebreid Casco.

No claimkorting tot 80%

KNMV Verzekeringen hanteert zeer hoge inschalingskortingen. Voorbeeld: ben je 40 jaar of ouder en rijd je minder dan 5.000 km per jaar? Dan krijg je van ons direct 72,5% korting! Dit kan op basis van je schadevrije jaren oplopen tot 80%.

Accessoiresdekking tot EUR 5.000,-

Wij vergoeden standaard maximaal EUR 500,- voor alle accessoires tezamen. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Dan kan dat tot EUR 5.000,-.

Veelgestelde vragen

 • Is je motor bij ons verzekerd? Dan is pechservice in het buitenland standaard gedekt. KNMV-leden kunnen de pechservice eenvoudig uitbreiden. We hebben alle mogelijkheden voor je naast elkaar gezet in een tabel. Meer informatie over het aanvragen van aanvullende pechservice vind je op www.knmv.nl.

 • Als je de Voortgezette rijopleiding van de KNMV hebt gevolgd krijg je 10% extra korting op je premie! Vanaf de afgiftedatum van het certificaat geeft KNMV Verzekeringen 5 jaar lang 10% extra korting op de premie.

 • Aanvangskorting
  Je aanvangskorting, ook wel instapkorting genoemd, wordt gebaseerd op je leeftijd en het gebruik van je motor. Deze kan oplopen tot 72,5%.


  No-claimkorting
  Deze inschaling en het aantal schadevrij jaren bepalen uiteindelijk je no-claimkorting.


  Schadevrije jaren
  Als je eerder een motorrijtuigenverzekering hebt gehad kunnen wij je schadevrije jaren opvragen bij Roy-data. Deze database is alleen toegankelijk voor de motorrijtuigenverzekeraars en zorgt ervoor dat je niet meer een originele papieren verklaring hoeft in te sturen.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.