Kies de motorverzekering die bij jou past

 • 5% leden korting
 • Al 75 jaar dé specialist in motorverzekering
 • Wij vergelijken drie grote verzekeraars

Kenteken onbekend? Neem contact met ons op.

Motorverzekering

Bij KNMV Verzekeringen zorgen wij voor de beste motorverzekering voor jou voor een eerlijke prijs. Dit doen we door de drie grote verzekeraars Allianz, a.s.r. en Unigarant met elkaar te vergelijken om te zien welke het beste past bij jouw wensen en behoeftes. Ben je lid van KNMV? Dan krijg je 5% ledenkorting op je motorverzekering!
Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Onze KNMV Verzekering adviseurs staan voor je klaar.

Wat vergoedt de motorverzekering?

We hebben drie basisdekkingen voor jouw motorverzekering: WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk.
Met de Allianz motorverzekering ben je standaard verzekerd voor Pechservice in Europa.


WA
WA + Beperkt Casco
WA + Uitgebreid Casco
(All-Risk)

Waarom zijn onze motorverzekeringen de beste keus?

Ruime dekkingen

Wij bieden standaard een ruime dekking tegen schade aan jouw motor. Deze dekkingen zijn volledig toegespitst op de motorrijder.

Advies en service

Kom je er toch niet uit, of twijfel je? Dan staat ons team met specialisten en liefhebbers van motoren voor je klaar om je verder te helpen. Wij navigeren je graag naar een verzekering die bij jou past.

5% KNMV ledenkorting

Bij KNMV Verzekeringen zorgen we altijd voor een eerlijke prijs door keuze uit meerdere verzekeraars. Lid van KNMV? Dan krijg jij 5% ledenkorting op jouw motorverzekering.

Extra informatie

1
2
2

Heb jij je tweedehands motor gekocht bij een merkdealer of een door de Bovag erkend bedrijf? Dan hebben wij een aantrekkelijke regeling voor je: de aankoopwaarderegeling. Die houdt in dat je motor tot 3 jaar lang tegen aankoopwaarde is verzekerd afhankelijk van je gekozen motorverzekering.

1
2
2

Als je een nieuwe motor hebt gekocht, wil je er zo lang mogelijk van genieten. Onze nieuwwaarderegeling neemt alle zorgen weg. Je motor is namelijk tot 3 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd afhankelijk van je gekozen motorverzekering.

Word nu lid van de KNMV. Dan krijg je 5% ledenkorting op de motorverzekering.

3

Als je bij de KNMV een VRO (voortgezette rijopleiding) hebt gevolgd dan krijg je bij ons minimaal 10% korting. Ga je binnenkort een VRO volgen? Dan is het goed te weten dat schade aan je eigen motor tijdens de cursus gedekt is bij de WA + Uitgebreid Casco dekking.

Je kunt gebruik maken van deze voorwaarde als je zowel een motor als autoverzekering afsluit bij Allianz. Het hogere aantal schadevrije jaren, wordt meegenomen als extra treden op het andere voertuig. Heb je schade met één van de voertuigen waarbij de schade van invloed is op jouw schadevrije jaren/korting? Uitsluitend op de verzekering waar je de schade op hebt gemeld, wordt dan de terugval toegepast. Na een schade die van invloed is op de schadevrije jaren/korting is het niet mogelijk om de schadevrije jaren om te wisselen van de verzekering zonder schade naar de verzekering met schade.

Betaal je liever een lagere beperkt of uitgebreide cascopremie? Vind je het geen probleem om een groter bedrag van je schade zelf te dragen? Kies dan een vrijwillig hoger eigen risico. Liever helemaal geen eigen risico? Ook dat kan. Het eigen risico is bij a.s.r. en Unigarant volledig af te kopen.

De no blame, no claim regeling is uniek bij a.s.r. Heb je schade die niet de (mede)schuld van de bestuurder of passagier is? Dan blijf je gewoon doorgroeien naar een hogere premiekorting. Want aan vandalisme of een kras op je motor door een onbekende kun jij niets doen.

Een eigenbouw is een uniek item. De waarde van de motor bepaalt de premie die je betaalt en wat uiteindelijk ook vergoed wordt bij een total loss of diefstal. In verband hiermee vragen we bij een eigenbouw motor altijd een taxatierapport. Dat geeft jou de zekerheid dat je de juiste premie betaalt en belangrijker nog wat je bij een schade maximaal vergoed krijgt.

Staat jouw motor op naam van je bedrijf vanwege het fiscale voordeel? Geen probleem. Je kunt ‘m gewoon bij ons verzekeren, tegen ons voordelige particuliere tarief. Je mag deze motor dan alleen gebruiken in je vrije tijd en voor woon-werkverkeer. Bel ons even en wij regelen het voor je!

4

Goed nieuws voor al jouw avonturen over de grens: pechservice buitenland is mogelijk bij je motorverzekering. Let op, bij onze Allianz verzekering is hij zelfs standaard inbegrepen. Zo krijg je altijd snelle en deskundige technische hulp, waar in Europa je ook bent. Inclusief vervangend vervoer als dat nodig is. Niets houdt jou tegen om maximaal te genieten.

1 Standaard 3 jaar

2 Standaard 1 jaar, verlengbaar tegen premiebetaling

3 Geen no-claim terugval bij schade tijdens de cursus

4 Optioneel tegen premiebetaling

Voordelen

 • Zes Wielen Plan: Extra korting o.b.v. je schadevrije jaren als je ook je auto verzekert
 • Nieuw- en aankoop­waarde­regeling standaard 3 jaar
 • Gratis pechservice Europa
 • Korting bij vrijwillig eigen risico
 • 10% winterstop­korting (eindigt 15 februari)
 • 10% VRO-korting
 • 5% ledenkorting
 • Schade zonder schuld, geen no-claim terugval
 • Helm en kleding tot €750 mee­verzekerd vanaf WA + Beperkt Casco
 • 15% VRO-korting
 • Nieuw- en aankoop­waarde­regeling (tot 2 jr. optioneel)
 • Afkoop en vrijwillig eigen risico
 • Eigenbouw op taxatiewaarde
 • 5% ledenkorting
 • 10% korting bij gebruik minder dan 5.000 km/jr
 • Helm en kleding tot €1.000 mee­verzekerd vanaf WA + Beperkt Casco
 • Nieuw- en aankoop­waarde­regeling (tot 3 jr. optioneel)
 • Afkoop en vrijwillig eigen risico
 • 10% winterstop­korting (eindigt 1 maart)
 • 5% ledenkorting

Aanvullende dekkingen

Motorkleding en helm

Een vervelende schuiver of aanrijding komt nooit alleen. Vaak houd je ook schade over aan je kleding of helm. Daarom is het mogelijk om schade aan je kleding en helm tot EUR 5.000 mee te verzekeren afhankelijk van je gekozen motorverzekering.

Schadeverzekering Opzittenden

Een ongeluk kan vervelende gevolgen hebben. Natuurlijk voor je motor, maar ook voor je bagage en bovenal: voor je gezondheid en die van je eventuele duopassagier. Wel zo veilig om bagage en letselschade te verzekeren met de Schadeverzekering Opzittenden. Deze dekking vergoedt schade aan jou en je duopassagier.

Rechtsbijstand

Conflicten in het verkeer kunnen niet altijd in goed overleg worden opgelost. Hoe vaak hoor je als motorrijder niet: "Ik heb je niet gezien, je zult wel te hard gereden hebben"? Met de aanvullende dekking Rechtsbijstand krijg je juridische hulp van specialisten, die hier dagelijks mee bezig zijn.

Veelgestelde vragen

 • Als je de voortgezette rijopleiding (VRO) hebt gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) krijg je korting op je premie bij Allianz en a.s.r.

 • De persoon die de verzekering heeft afgesloten (de verzekeringnemer).

 • Voor ieder jaar dat je achter elkaar verzekerd bent geweest en geen schade hebt gehad, bouw je een schadevrij jaar op. Wanneer er sprake is van schade kan je schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Meer veelgestelde vragen