Vijf tips om te besparen op je motorverzekering

Je wilt je motor zo goed mogelijk verzekeren, maar toch niet te veel betalen. Onmogelijk? Wij geven vijf tips om je motorverzekering goedkoper te maken.

Denk goed na over een allrisk-verzekering

Een kras langs de laklaag, een gebogen of gebroken handvat na een valpartij: reparatie van je motor kost al snel een hoop geld. Dan geeft een allrisk-verzekering een veilig gevoel. Wat er ook gebeurt, de schade is altijd gedekt. Maar is een allrisk-verzekering in alle gevallen zinvol?

Bij KNMV Verzekeringen kun je profiteren van de nieuwwaarderegeling en de aankoopwaarderegeling. Dat betekent dat jouw motor drie jaar lang is verzekerd voor het bedrag dat jij ervoor betaalde. Na die periode nemen we de dagwaarde als uitgangspunt om te bepalen welk bedrag we vergoeden. Vaak wordt dan gezegd dat een allrisk-verzekering na ongeveer 5 jaar niet meer de moeite waard is; de waarde van je motor zou niet meer opwegen tegen de hogere premie.

Maar dat is te simpel gesteld! Kijk vooral goed naar de waarde van je motor. Een zeldzaam model, populair merk of een motor die weinig bereden is, behoudt langer zijn waarde. Die allrisk-verzekering kan dan nog best de moeite waard zijn. En heb jij zelf niet zoveel geld achter de hand? Dan is dat ook een overweging om die hogere premie te betalen voor een allrisk-verzekering. De dagwaarde die je uitgekeerd krijgt, stelt je dan in elk geval in staat om een vervangende motor te kopen.

Heb je er goed over nagedacht en vind je een allrisk-verzekering niet de moeite waard? Dan kun je kiezen voor een goedkopere WA + Beperkt Casco of zelfs een WA-verzekering.

Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico

Bij de meeste verzekeringen moet je rekening houden met een eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen als je een schade bij ons claimt. Het eigen risico bij onze motorverzekering is afhankelijk van de cataloguswaarde van je motor. Het laagste bedrag is EUR 150,-. Je kunt zelf kiezen voor een hoger eigen risico. Ben jij een voorzichtige rijder en heb je eigenlijk nooit schade? Dan kun je kiezen voor dit hogere eigen risico. In ruil voor het hogere eigen risico betaal je minder premie.

Doe een voortgezette rijopleiding (VRO)

Geoefende rijders betalen minder premie. Daarom vragen we bij het afsluiten van een motorverzekering naar je schadevrije jaren. Door het volgen van een voortgezette rijopleiding (VRO) kun jij je techniek en rijvaardigheid nog verder verbeteren. Behaal je een certificaat? Dan belonen we dat met 10% korting op je premie. Vijf jaar lang!

Kies voor de winterstop als jouw motor ‘s winters in de schuur staat

Toer jij met lekker weer over de mooiste wegen in binnen- en buitenland, maar staat je motor ‘s winters veilig en droog in de schuur? Dan kun je bij ons kiezen voor een winterstop. Die loopt van 15 december tot 15 februari. Je mag in die periode niet rijden op je motor. Tijdens de winterstop is je motor wel verzekerd tegen brand en diefstal. En je premie? Die valt 10% goedkoper uit.

Last but not least: lid worden van de KNMV – gewoon even doen!

Want ook dat levert je een fijne korting op. KNMV-leden betalen 5% minder premie. Mooi meegenomen! Dat lidmaatschap levert je nog veel meer voordelen op. Je kunt profiteren van gratis motorpechservice in heel Nederland, krijgt korting op motortrainingen en je krijgt vier keer per jaar ledenmagazine GRIP in de brievenbus. Sluit je dus snel aan!

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou persoonlijk? Bel ons even.

Heb je nog geen KNMV Motorverzekering? Sluit 'm dan snel af.