Oldtimer & Caféracer

Premie berekenen

Waar moet je opletten bij het verzekeren van je oldtimer of Caféracer?

Met jouw originele oldtimer of caféracer heb je een bijzondere band. Die ken je tot in detail. Het is de machine van je dromen, helemaal in jouw stijl en puntgaaf. Er naar kijken maakt je gelukkig; ermee rijden is het mooiste wat er is. Daarbij hoort de allerbeste motorverzekering.

Deskundige taxatie

De betekenis van jouw oldtimer of café­racer is niet in geld te vatten. Misschien heb je er voor honderden of zelfs duizenden euro's aan verbouwd. Stad en land ben je afgereisd voor precies de juiste onderdelen. Om nog maar te zwijgen van alle vrije tijd en bloed, zweet en tranen ...

Wil je je motor Casco verzekeren? Dan heb je een goede waardebepaling nodig van een erkend motortaxateur. Die kent de markt, weet de waarde en ziet niets over het hoofd. Zijn waardebepaling is de basis voor de eventuele schade­vergoeding en hiermee kun jij een passende verzekering afsluiten. Achteraf is er dan geen discussie over de waarde.

10% Winterstopkorting

Houd jij je oldtimer of caféracer 's-winters veilig binnen. Kies dan voor onze winterstop van 15 december tot 15 februari. In deze periode mag je niet rijden, maar je motor blijft wel verzekerd tegen brand en diefstal. En vanaf 15 februari kan je de weg weer op: precies op tijd voor de Motorbeurs Utrecht!

Technisch aanpassen?

Heb jij plannen om je oldtimer of caféracer technisch aan te passen? Bijvoorbeeld om hem verder terug te brengen in originele staat? Of toch dat andere blok eronder? Houd dan wel rekening met de RDW-regels voor typegoedkeuring.

Waarom is onze motorverzekering voor je Oldtimer of Caféracer de beste keus?

Pechservice buitenland

Bij je motorverzekering is Pechservice Buitenland inbegrepen! Dat scheelt al snel EUR 30,- per jaar (vergeleken met een los abonnement voor pechhulp in het buitenland). Repareren is niet mogelijk? Dan heb je in het buitenland ook recht op vervangend vervoer.

10% winterstopkorting

Onze winterstop is van 15 december tot 15 februari. Traditioneel is de Motorbeurs de aftrap van het seizoen. Je KNMV Motorverzekering houdt daar rekening mee!

Geen toeslag bij schade

De korting op schadevrije jaren kan oplopen tot 80%. Maar mocht je een keertje schade rijden dan is dat geen probleem. Je krijgt na de schade namelijk geen toeslag (malus). Zo betaal je nooit meer dan 100% van de premie.

Veelgestelde vragen

 • Is je motor bij ons verzekerd? Dan is pechservice in het buitenland standaard gedekt. KNMV-leden kunnen de pechservice eenvoudig uitbreiden. We hebben alle mogelijkheden voor je naast elkaar gezet in een tabel. Meer informatie over het aanvragen van aanvullende pechservice vind je op www.knmv.nl.

 • Als je de Voortgezette rijopleiding van de KNMV hebt gevolgd krijg je 10% extra korting op je premie! Vanaf de afgiftedatum van het certificaat geeft KNMV Verzekeringen 5 jaar lang 10% extra korting op de premie.

 • Aanvangskorting
  Je aanvangskorting, ook wel instapkorting genoemd, wordt gebaseerd op je leeftijd en het gebruik van je motor. Deze kan oplopen tot 72,5%.


  No-claimkorting
  Deze inschaling en het aantal schadevrij jaren bepalen uiteindelijk je no-claimkorting.


  Schadevrije jaren
  Als je eerder een motorrijtuigenverzekering hebt gehad kunnen wij je schadevrije jaren opvragen bij Roy-data. Deze database is alleen toegankelijk voor de motorrijtuigenverzekeraars en zorgt ervoor dat je niet meer een originele papieren verklaring hoeft in te sturen.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.