Eén reisverzekering
voor al je avonturen


Reisverzekering

Kijk jij ook uit naar je volgende vakantie? Heerlijk toeren in de bergen, een spannende citytrip of relaxen op een tropisch eiland? Met de KNMV Reisverzekering ga je altijd goed verzekerd op pad. Naast de uitgebreide basisdekking bepaal je verder helemaal zelf welke uitbreidingen je wilt. Goede reis!

Waarom is onze Reisverzekering de beste keus?

Een reisverzekering die bij je past

Onze reisverzekering heeft een uitgebreide basisdekking. Maar voor sommige reizen is dat niet voldoende. Stel daarom zelf de reisverzekering samen die bij jou past.

24/7 hulp van onze alarmcentrale

Met pech langs de weg staan of ziek worden tijdens je vakantie? Daar moet je niet aan denken. Als het toch gebeurt, staat onze alarmcentrale voor je klaar. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Gratis wintersportdekking

Ga je graag op wintersport? De kosten van hulpverlening, als gevolg van een ongeval tijdens de wintersport, zijn gratis meeverzekerd.

Beoordeling

Premie berekenen

Wat vergoedt de Reisverzekering?

Met de basisdekking ben je wereldwijd verzekerd van hulpverlening en dekking van de bijbehorende kosten, zoals:

 • Vervoer terug naar Nederland (repatriĆ«ring)
 • Medische hulp bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden
 • Toezending van medicijnen
 • Hulp bij verlies van paspoort en visum
 • Het regelen van opsporing, redding en berging
 • Kosten voor hulpverlening als je tijdens de wintersport ten val komt

Premie berekenen

Aanvullende dekkingen

Bagagedekking

Bij schade, diefstal of verlies van je bagage ben je standaard tot EUR 3.000,- per persoon verzekerd. En tot maximaal EUR 6.000,- voor alle verzekerden bij elkaar. Voor sommige zaken is de vergoeding beperkt. Bijvoorbeeld voor laptops, camera's, smartphones, zonnebrillen en geld. De details lees je in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden (Doorlopend en Kortlopend).

Vind je het bedrag van de standaard bagagedekking niet voldoende? Kies dan voor de uitgebreide bagagedekking. Je bent dan tot maximaal EUR 5.000,- per persoon verzekerd. En tot maximaal EUR 10.000,- voor alle verzekerden bij elkaar. De vergoeding voor bijvoorbeeld laptops, camera's, smartphones, zonnebrillen en geld is dan ook hoger dan de standaarddekking. De details lees je in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden (Doorlopend en Kortlopend).

Neem geen risico met geneeskundige kosten

Het is al vervelend genoeg als je medische hulp nodig hebt. Helemaal als blijkt dat die niet verzekerd is. Wij adviseren daarom om geneeskundige kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt deze namelijk niet altijd in het buitenland.

Dit dekt Geneeskundige kosten:

 • Kosten van artsen
 • Ziekenhuisopname
 • Operatiekosten

De kosten worden alleen vergoed als je een geldige Nederlandse zorgverzekering hebt (is verplicht).

Let op: heb je gekozen voor een verhoogd eigen risico op je zorgverzekering? Dan worden de kosten die binnen het vrijwillig gekozen eigen risico vallen, niet vergoed.

Vervangend vervoer en repatriëring

Ga je met je eigen motor of auto op vakantie naar het buitenland? Kies dan voor de dekking Vervangend vervoer en repatriëring. Die geldt voor voertuigen tot 15 jaar oud. Bij pech of een ongeval onderweg regelen wij dan:

 • Vervangend vervoer
 • Een vervangende bestuurder
 • Transport van het voertuig naar een garage
 • Het terughalen van je voertuig naar Nederland

De huurkosten van vervangend vervoer bedragen maximaal EUR 125,- per dag met een maximum van EUR 2.500,- per reis. Let op: heb je bij ons een motor- of autoverzekering afgesloten, dan heb je standaard al dekking voor vervangend vervoer van maximaal EUR 75,- per dag met een maximum van EUR 2.250,- per reis. Ook repatriëring van je motor of auto is verzekerd.

Ongevallen

Je krijgt een vergoeding als jij of je medeverzekerde tijdens de reis overlijdt of blijvend invalide wordt door een ongeval.

Vergoedingen:
Overlijden: EUR 20.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 60.000,-

Vergoedingen kinderen onder 16 jaar:
Overlijden: EUR 4.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 74.000,-

Risicovolle sporten zijn niet automatisch meeverzekerd

Ben je gek op bergsport, parachutespringen of duiken? Extra risicovolle sporten vallen buiten de dekking. Sluit in dat geval de extra dekking Bijzondere sporten af. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zitten wel standaard in de basisdekking.

Annuleringskosten

Moet je voor vertrek je vakantie annuleren bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of overlijden, dan vergoeden wij de kosten die je maakt als gevolg van de annulering. Ben je al op vakantie en moet je eerder naar huis dan krijg je een vergoeding voor de vakantiedagen die je niet hebt gebruikt, maximaal 42 dagen. Het verzekerd bedrag is standaard maximaal EUR 1.500,- per persoon per reis en tot maximaal EUR 6.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Je kunt natuurlijk voor een hogere dekking kiezen. Het verzekerd bedrag is dan maximaal EUR 3.000,- per persoon, per reis en maximaal EUR 12.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Bij een kortlopende reisverzekering geldt de opgegeven reissom als het verzekerde bedrag.

Afkoop eigen risico huurauto's

Autorijden in het buitenland is vaak even wennen: andere auto, andere omgeving en vaak een fors eigen risico. Deze dekking vergoedt het eigen risico tot maximaal EUR 1.000,-. Schade die je met de auto aan anderen toekent wordt niet vergoed.

Veelgestelde vragen

 • De annuleringsdekking biedt hiervoor geen dekking. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

  Reis afbreken

  U bent al op reis en wilt de reis afbreken omdat u bang bent besmet te raken met het coronavirus? De annuleringsdekking biedt geen dekking voor het afbreken van een reis vanwege besmettingsgevaar. Ook de kosten voor het omboeken van een ticket voor een vervroegde terugkeer komen niet voor vergoeding in aanmerking.

  Vlucht geannuleerd

  Heeft u zelf de reis samengesteld uit losse onderdelen, zoals een vlucht? En valt deze nu uit door het coronavirus? Dan bent u verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige, niet-gebruikte onderdelen van uw reis. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoeden en niet voor vervanging kunnen zorgen.

  Extra verblijfskosten

  De reisverzekering biedt onder andere dekking voor extra reis- en verblijfskosten in geval van een ernstige ziekte. Heeft u geneeskundige kosten meeverzekerd? Deze dekking vergoedt medische kosten die uw zorgverzekering niet of niet volledig vergoedt.

  Calamiteitenfonds

  Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes.

 • Deze verzekering biedt dekking in de gehele wereld. In Nederland geldt de verzekering alleen als je:

  • Vanaf huis rechtstreeks op weg bent naar het buitenland
  • Vanuit het buitenland rechtstreeks op weg bent naar huis
  • Op vakantie bent in Nederland en minimaal één overnachting geboekt heeft.

  De volledige omschrijving lees je in de polisvoorwaarden.

 • Ja, kinderen kunnen gebruik maken van de doorlopende reisverzekering als zij zelfstandig op vakantie zijn. Kinderen moeten wel inwonend zijn of door co-ouderschap elders in Nederland wonen. Ook kinderen die voor het volgen van een opleiding uitwonend zijn in Nederland, zijn verzekerd als zij zelfstandig op vakantie gaan. Je moet bij het aanvragen van de verzekering wel aangeven dat je kinderen wilt meeverzekeren.

Meer veelgestelde vragen

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.