Sportmotor

Premie berekenen

Waar moet je op letten bij het verzekeren van je Sportmotor?

Snelheid, acceleratie, focus en...controle. Daar draait het om als jij de weg op gaat. Of je nu een splinternieuwe productiemachine rijdt, of een replica van een oude raceheld: pk's hebben ze allemaal genoeg. De kunst is om die kracht én de risico's te beheersen. Wij helpen je daar graag bij, met de juiste verzekering.

Helm & kleding meeverzekerd

Wie graag de gripgrens opzoekt, kan wel eens een schuiver maken. Dat geeft lelijke krassen: op je motor en je ego, maar ook op je gepaintbrushte '46'-helm en je soepele leren pak. Daarom vergoeden we bij onze WA & Uitgebreid Casco motorverzekering ook schade aan je helm en motorkleding, tot EUR 750,-.

Rechtsbijstand nodig?

De tegenpartij zag je niet aankomen? De tegenpartij vond dat je te hard reed? Bij aanrijdingen of ongevallen met andere weggebruikers heb je als motorrijder vaak de schijn tegen. Dan is het fijn als je kunt terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dure advocaatkosten. Kies daarom altijd voor een rechtsbijstandsdekking.

Opzittenden Plus-dekking

Korte rit of een verre reis? Kies voor een Opzittenden Plus-dekking. Die biedt uitkering bij bagage- en letselschade voor jezelf, maar ook voor je eventuele duopassagier. Schade aan kleding en helm van jouzelf en je passagier is meeverzekerd. Bovendien ontvang je bij letselschade altijd snel een voorschot ter dekking van de eerste kosten. Een geruststellend idee.

Waarom is onze motorverzekering voor je Toermotor de beste keus?

Nieuwwaarderegeling

Als je een nieuwe motor hebt gekocht, wil je er zo lang mogelijk van genieten. Onze nieuwwaarderegeling neemt alle zorgen weg. Je motor is namelijk 3 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. De nieuwwaarderegeling geldt voor de dekkingen WA & Beperkt Casco en WA & Uitgebreid Casco.

Gratis pechservice buitenland

Bij je motorverzekering is Pechservice Buitenland inbegrepen! Dat scheelt al snel EUR 30,- per jaar (vergeleken met een los abonnement voor pechhulp in het buitenland). Repareren is niet mogelijk? Dan heb je in het buitenland ook recht op vervangend vervoer. Kijk hier voor meer informatie.

Geen toeslag bij schade

De korting op schadevrije jaren kan oplopen tot 80%. Maar mocht je een keertje schade rijden dan is dat geen probleem. Je krijgt na de schade namelijk geen toeslag (malus). Zo betaal je nooit meer dan 100% van de premie.

Veelgestelde vragen

 • Is je motor bij ons verzekerd? Dan is pechservice in het buitenland standaard gedekt. KNMV-leden kunnen de pechservice eenvoudig uitbreiden. We hebben alle mogelijkheden voor je naast elkaar gezet in een tabel. Meer informatie over het aanvragen van aanvullende pechservice vind je op www.knmv.nl.

 • Als je de Voortgezette rijopleiding van de KNMV hebt gevolgd krijg je 10% extra korting op je premie! Vanaf de afgiftedatum van het certificaat geeft KNMV Verzekeringen 5 jaar lang 10% extra korting op de premie.

 • Aanvangskorting
  Je aanvangskorting, ook wel instapkorting genoemd, wordt gebaseerd op je leeftijd en het gebruik van je motor. Deze kan oplopen tot 72,5%.


  No-claimkorting
  Deze inschaling en het aantal schadevrij jaren bepalen uiteindelijk je no-claimkorting.


  Schadevrije jaren
  Als je eerder een motorrijtuigenverzekering hebt gehad kunnen wij je schadevrije jaren opvragen bij Roy-data. Deze database is alleen toegankelijk voor de motorrijtuigenverzekeraars en zorgt ervoor dat je niet meer een originele papieren verklaring hoeft in te sturen.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.