Tips & Tricks

Motorrijtips aflvering 2: 'Opeens...remmen in de bocht!'

In deel 2 van de videoserie 'Opeens...' vertelt KGI-motorrijinstructeur Tim Janssens van Tim Rijopleidingen wat je moet doen als je in een bocht opeens stevig moet remmen. Hoe kom je zonder brokken de bocht door?

'Opeens...!' Nieuwe serie video's vol motorrijtips

Hoe goed je ook bent in anticiperen, het kan altijd gebeuren: een onverwachte situatie. Daarover biedt KNMV Verzekeringen je een serie video's met vlotte korte tip. Aflevering 1: 'Opeens...een obstakel op de weg!'

Verzekeringstips voor een ontspannen kampeervakantie

Als jij op kampeervakantie Europa in gaat, wil je maar één ding: toeren en grenzeloos genieten met een gerust gevoel. KNMV Verzekeringen begrijpt dat. Onze verzekeringsspecialist vertelt hoe wij het je makkelijk maken.

Goed rijden in een groep? Zo doe je dat veilig en ontspannen

Samen met je motormaten een lange toertocht rijden is toch het allermooiste wat er is? Als je daar weinig ervaring mee hebt, komt er veel op je af. Wij helpen je graag op weg met deze handige tips voor ontspannen en veilig rijden in een groep.

Motorrijbewijsklassen: zo zit 't precies!

Het rijbewijs A kent verschillende klassen, oplopend in vermogen en leeftijd. Een vrij complex systeem, dat recent door Europese regels nog weer iets ingewikkelder is geworden. Wat mag wel en wat mag niet? We zetten het graag voor je op een rij.

Let op: vaste koffers zijn geen 'bagage'

Heel soms geeft het verwarring: als je een koffer op je motor schroeft, valt die dan onder je bagagedekking van je reisverzekering? Heldere vraag, maar een eenduidig antwoord is hierop is lastig. In dit artikel leggen we zo helder mogelijk uit.

Je eigen motor (ver)bouwen? Met deze tips is succes verzekerd!

Wil jij je motor verbouwen tot een unieke Custom? Een glimmende Chopper, dikke Special of strakke Café Racer? Da's een mooie klus voor bikers met twee rechterhanden. Begin goed voorbereid aan de klus met onze tips. Wij helpen je graag op weg.