Tips & Tricks

Winterklaar in de motorstalling

Het is winter, het weer is guur en je hebt de keus gemaakt om dit seizoen niet meer op de motor te stappen. Je wilt je motor winterklaar maken. Hoe pak je het aan? Wij hebben de tips voor jou onder elkaar gezet!

Warm in de winter met winterkleding

Ben je een echte winterrijder, dan ontkom je er niet aan om je tijdens de koude dagen warm aan te kleden. Alleen dan blijf je warm tijdens de rit. Hoe trotseer je de kou tot onder het vriespunt? Wij geven advies.

Meer motorrijlessen: een goed plan

Als je brommer hebt gereden voor je je motorrijbewijs gaat halen, heb je ervaring met het rijgedrag van een gemotoriseerd voertuig. Dat is een voordeel tijdens je motorrijles. Een motor is op allerlei fronten wennen.

Tinnitus: een piep of suis in je oor

Een constante piep of een suizend geluid in je oor. Herken je dit? Je bent niet de enige. Een van de oorzaken is motorrijden zonder (goede) gehoorbescherming. En daar valt wat tegen te doen.

Rijden in de herfst

De kans op bladeren op de weg is groter en de regen kan horizontaal voorbij komen vliegen. Maar jij blijft gewoon doorrijden! De herfst kan zeker nog hele fijne motorrijdagen bieden. Met deze tips in je achterhoofd, maak je veilige ritten in de herfst.

Waterdicht motorrijden

Iedereen is bekend met Goretex®, maar wat is het precies en wat is er nog meer te krijgen? De voor- én nadelen van dit principe leggen we je graag uit!

Motorberging

Je motor 'opbergen' kan op veel manieren. Buiten in de kou of warm in de garage. Of gewoon in de huiskamer, als je partner dat ook leuk vindt! Welke manieren van motorberging zijn er precies? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Zelf sleutelen - Remvloeistof vervangen

We leggen je uit hoe je de remvloeistof van jouw motor kunt verversen. Relatief simpel onderhoud, maar je moet je hoofd er wel bijhouden!

Boekentips voor motorrijders

We gingen voor jou op zoek naar prachtige boeken waar de motor een belangrijke rol opeist. We kwamen tot een zeer gevarieerde lijst van negen werken.

Mini masterclass motorbanden

Het lijkt zo simpel, maar elke motorband is een klein wondertje van constructie- en materiaalkennis. Elke rubbersamenstelling is anders. En dan zijn ook de constructie en het profiel voor elke band anders. Dit en meer leer je in de mini masterclass motorbanden.