Tips & Tricks

Een frisse start

Yes, de lente is in zicht! Tijd om je motor, je kleding én jezelf weer rijklaar te maken. Daarom een checklist voor een prachtige én veilige start van het seizoen.

Het Westland vanuit Den Haag

Met deze route duik je het Westland in! Strak asfalt en hier en daar een mooie bocht zorgen voor ontspanning en een leeg hoofd. Lekker toeren in eigen land.

Praten in je helm = risico's zien

Misschien heb je de eerste kilometers op de motor al gemaakt, misschien ben je er nog niet aan toegekomen. Hoe dan ook: het voorjaar is beste seizoen om je hoofd te trainen om veiliger te rijden én de risico's op de weg te zien.

Oordoppen: een onmisbaar accessoire

In een eerder artikel gingen we in op tinnitus ofwel oorsuizen. Nu vertellen we hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen: Oordoppen. Veel motorrijders vergeten dit belangrijk accessoire dat óók bij de motorpassie hoort.

Winterklaar in de motorstalling

Het is winter, het weer is guur en je hebt de keus gemaakt om dit seizoen niet meer op de motor te stappen. Je wilt je motor winterklaar maken. Hoe pak je het aan? Wij hebben de tips voor jou onder elkaar gezet!

Warm in de winter met winterkleding

Ben je een echte winterrijder, dan ontkom je er niet aan om je tijdens de koude dagen warm aan te kleden. Alleen dan blijf je warm tijdens de rit. Hoe trotseer je de kou tot onder het vriespunt? Wij geven advies.

Meer motorrijlessen: een goed plan

Als je brommer hebt gereden voor je je motorrijbewijs gaat halen, heb je ervaring met het rijgedrag van een gemotoriseerd voertuig. Dat is een voordeel tijdens je motorrijles. Een motor is op allerlei fronten wennen.

Tinnitus: een piep of suis in je oor

Een constante piep of een suizend geluid in je oor. Herken je dit? Je bent niet de enige. Een van de oorzaken is motorrijden zonder (goede) gehoorbescherming. En daar valt wat tegen te doen.

Rijden in de herfst

De kans op bladeren op de weg is groter en de regen kan horizontaal voorbij komen vliegen. Maar jij blijft gewoon doorrijden! De herfst kan zeker nog hele fijne motorrijdagen bieden. Met deze tips in je achterhoofd, maak je veilige ritten in de herfst.

Waterdicht motorrijden

Iedereen is bekend met Goretex®, maar wat is het precies en wat is er nog meer te krijgen? De voor- én nadelen van dit principe leggen we je graag uit!