Tips & Tricks

Boekentips voor motorrijders

We gingen voor jou op zoek naar prachtige boeken waar de motor een belangrijke rol opeist. We kwamen tot een zeer gevarieerde lijst van negen werken.

Mini masterclass motorbanden

Het lijkt zo simpel, maar elke motorband is een klein wondertje van constructie- en materiaalkennis. Elke rubbersamenstelling is anders. En dan zijn ook de constructie en het profiel voor elke band anders. Dit en meer leer je in de mini masterclass motorbanden.

De 12 belangrijkste handgebaren voor motorrijders

Zwaaien naar andere motorrijders kunnen we allemaal. Maar wat als je je eigen maten tijdens het rijden iets wilt melden? Dat je wilt stoppen voor een frisje. Of nodig moet tanken. De belangrijkste handsignalen voor onderweg.

Verzekeringen in coronatijd: reizen binnen Europa

Na 15 juni is reizen binnen Europa weer toegestaan. En dus kan je deze zomer gewoon die prachtige motortrip maken! Maar hoe zit het met je verzekering? Peter Widmer van KNMV Verzekeringen heeft de antwoorden op je vragen.

Verzekeringen in coronatijd: 'Verzekering blijft gewoon geldig'

Wat betekent deze coronatijd voor jouw motorverzekering? Wij kregen veel vragen hierover binnen. Peter Widmer van KNMV Verzekeringen geeft antwoord.

De beste motorfilms op een rij

Nu het voorjaar is, had je graag iedere week een gave rit willen maken. Toch moeten we door het coronavirus zo veel mogelijk thuisblijven. We hebben een alternatief om je vrije tijd toch met je favoriete hobby te vullen.

Zelf sleutelen - Motorolie verversen

Een makkelijk werkje, maar waarschijnlijk breng jij jouw motor ook hiervoor naar de dealer. Wat eigenlijk niet nodig is! Met onderstaand stappenplan kun je dit ook gewoon zelf.

Motorrijtips deel 3: Opeens... De berm in!

Het kan iedereen gebeuren: je bent heel even afgeleid en treft opeens een onverwachts gevaar. In een serie korte video's behandelen we een aantal tricky situaties in het verkeer die je als motorrijder tegen kunt komen.

Een verzekering die bij jou en je motor past

Je motor is een waardevol bezit. Je wil een verzekering die bij jou en je motor past. Daarom KNMV Verzekeringen: voor en door motorrijders.

Eerste meters op de motorfiets

Je snapt motorrijders beter als je zelf motor rijdt. We volgen medewerkers van KNMV Verzekeringen die hun eerste meters op de motor afleggen. Op het afgesloten oefenterrein kunnen ze naar hartelust, veilig oefenen.