Tips & Tricks

Ongelukkige schuivers om nooit te vergeten

Een deuk in je motor en een kras op je ego. Schade aan je motor is nooit leuk. Maar gedeelde smart is halve smart, zeggen ze toch? Lezers van de nieuwsbrief van KNMV Verzekeringen deelden hun huiveringwekkende schadeverhalen.

Oproep: deel jouw schadeverhaal

Schade aan je motor: je moet er niet aan denken. Is die eerste kras je altijd bijgebleven Of iets anders? Deel je verhaal met ons en maak kans op een toffe prijs!

Meest voorkomende schadeclaims, deel 3: Aanrijding in een groep

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en geven we je tips hoe je dit kunt voorkomen. Dit keer: aanrijding in een groep.

Vijf motoren om van te griezelen

Ook motorontwerpers kennen weleens een slechte dag. Tenminste, dat mag toch wel de conclusie zijn als je deze vijf griezelachtige motorfietsen bekijkt.

Avontuur langs de Brabantse landsgrenzen

Wie nog een klein beetje avontuur wil vinden in Nederland komt al snel langs de landsgrenzen uit. Een ideale plek voor een heerlijk (avontuurlijke) najaarsroute.

Meest voorkomende schadeclaims, deel 2: Schade in de file

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en geven we je tips hoe je dit kunt voorkomen. Dit keer: schade in de file.

6 tips om diefstal van jouw motor te voorkomen

Terwijl het aantal woninginbraken afgelopen jaar daalde, wil het aantal diefstallen van motorfietsen maar niet afnemen. Hoe voorkom je diefstal van jouw motorfiets?

De vele gezichten van Nijmegen

Nijmegen en de wijde omgeving eromheen is door rivieren, oorlogen en gletsjers vormgegeven. Zo kan het dat de stad er eigenlijk nergens hetzelfde uitziet. Ontdek de vele gezichten van Nijmegen op deze route!

'Train mensen om gevaren eerder op te merken'

Al 41 jaar is Gert Staal (1954) één van de drijvende krachten binnen de Nederlandse motorwereld op het gebied van rijopleidingen. Hij stond aan de wieg van de voortgezette rijopleidingen.

Meest voorkomende schadeclaims, deel 1: de valpartij

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze nieuwe serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en, belangrijker nog, we geven je tips om het risico erop te verminderen. We beginnen met een inkopper.

Last van tinnitus? Doe mee aan onderzoek

Tinnitus - ook wel bekend als oorsuizen - is een nare aandoening waar je als motorrijder helaas vatbaar voor bent. Over tinnitus is nog te weinig bekend. Daarom is onderzoek van groot belang. Dit gebeurt nu en jij kan anoniem meedoen. Heb je klachten, dan is je input zeer waardevol!

Honderd tinten groen in de Achterhoek

Volgens velen is de Achterhoek één van de mooiste regio's van Nederland. Aan de hand van deze route leiden we je door het gebied waar landbouw en natuur nog volgens oud-Nederlands recept hand in hand gaan. Het resultaat: honderd tinten groen. Misschien zelfs meer!

Een frisse start

Yes, de lente is in zicht! Tijd om je motor, je kleding én jezelf weer rijklaar te maken. Daarom een checklist voor een prachtige én veilige start van het seizoen.

Het Westland vanuit Den Haag

Met deze route duik je het Westland in! Strak asfalt en hier en daar een mooie bocht zorgen voor ontspanning en een leeg hoofd. Lekker toeren in eigen land.

Praten in je helm = risico's zien

Misschien heb je de eerste kilometers op de motor al gemaakt, misschien ben je er nog niet aan toegekomen. Hoe dan ook: het voorjaar is beste seizoen om je hoofd te trainen om veiliger te rijden én de risico's op de weg te zien.

Oordoppen: een onmisbaar accessoire

In een eerder artikel gingen we in op tinnitus ofwel oorsuizen. Nu vertellen we hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen: Oordoppen. Veel motorrijders vergeten dit belangrijk accessoire dat óók bij de motorpassie hoort.

Winterklaar in de motorstalling

Het is winter, het weer is guur en je hebt de keus gemaakt om dit seizoen niet meer op de motor te stappen. Je wilt je motor winterklaar maken. Hoe pak je het aan? Wij hebben de tips voor jou onder elkaar gezet!

Warm in de winter met winterkleding

Ben je een echte winterrijder, dan ontkom je er niet aan om je tijdens de koude dagen warm aan te kleden. Alleen dan blijf je warm tijdens de rit. Hoe trotseer je de kou tot onder het vriespunt? Wij geven advies.

Meer motorrijlessen: een goed plan

Als je brommer hebt gereden voor je je motorrijbewijs gaat halen, heb je ervaring met het rijgedrag van een gemotoriseerd voertuig. Dat is een voordeel tijdens je motorrijles. Een motor is op allerlei fronten wennen.

Tinnitus: een piep of suis in je oor

Een constante piep of een suizend geluid in je oor. Herken je dit? Je bent niet de enige. Een van de oorzaken is motorrijden zonder (goede) gehoorbescherming. En daar valt wat tegen te doen.

Rijden in de herfst

De kans op bladeren op de weg is groter en de regen kan horizontaal voorbij komen vliegen. Maar jij blijft gewoon doorrijden! De herfst kan zeker nog hele fijne motorrijdagen bieden. Met deze tips in je achterhoofd, maak je veilige ritten in de herfst.

Waterdicht motorrijden

Iedereen is bekend met Goretex®, maar wat is het precies en wat is er nog meer te krijgen? De voor- én nadelen van dit principe leggen we je graag uit!

Motorberging

Je motor 'opbergen' kan op veel manieren. Buiten in de kou of warm in de garage. Of gewoon in de huiskamer, als je partner dat ook leuk vindt! Welke manieren van motorberging zijn er precies? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Zelf sleutelen - Remvloeistof vervangen

We leggen je uit hoe je de remvloeistof van jouw motor kunt verversen. Relatief simpel onderhoud, maar je moet je hoofd er wel bijhouden!

Boekentips voor motorrijders

We gingen voor jou op zoek naar prachtige boeken waar de motor een belangrijke rol opeist. We kwamen tot een zeer gevarieerde lijst van negen werken.

Mini masterclass motorbanden

Het lijkt zo simpel, maar elke motorband is een klein wondertje van constructie- en materiaalkennis. Elke rubbersamenstelling is anders. En dan zijn ook de constructie en het profiel voor elke band anders. Dit en meer leer je in de mini masterclass motorbanden.

De 12 belangrijkste handgebaren voor motorrijders

Zwaaien naar andere motorrijders kunnen we allemaal. Maar wat als je je eigen maten tijdens het rijden iets wilt melden? Dat je wilt stoppen voor een frisje. Of nodig moet tanken. De belangrijkste handsignalen voor onderweg.

Verzekeringen in coronatijd: reizen binnen Europa

Na 15 juni is reizen binnen Europa weer toegestaan. En dus kan je deze zomer gewoon die prachtige motortrip maken! Maar hoe zit het met je verzekering? Peter Widmer van KNMV Verzekeringen heeft de antwoorden op je vragen.

Verzekeringen in coronatijd: 'Verzekering blijft gewoon geldig'

Wat betekent deze coronatijd voor jouw motorverzekering? Wij kregen veel vragen hierover binnen. Peter Widmer van KNMV Verzekeringen geeft antwoord.

De beste motorfilms op een rij

Nu het voorjaar is, had je graag iedere week een gave rit willen maken. Toch moeten we door het coronavirus zo veel mogelijk thuisblijven. We hebben een alternatief om je vrije tijd toch met je favoriete hobby te vullen.

Zelf sleutelen - Motorolie verversen

Een makkelijk werkje, maar waarschijnlijk breng jij jouw motor ook hiervoor naar de dealer. Wat eigenlijk niet nodig is! Met onderstaand stappenplan kun je dit ook gewoon zelf.

Motorrijtips deel 3: Opeens... De berm in!

Het kan iedereen gebeuren: je bent heel even afgeleid en treft opeens een onverwachts gevaar. In een serie korte video's behandelen we een aantal tricky situaties in het verkeer die je als motorrijder tegen kunt komen.

Een verzekering die bij jou en je motor past

Je motor is een waardevol bezit. Je wil een verzekering die bij jou en je motor past. Daarom KNMV Verzekeringen: voor en door motorrijders.

Eerste meters op de motorfiets

Je snapt motorrijders beter als je zelf motor rijdt. We volgen medewerkers van KNMV Verzekeringen die hun eerste meters op de motor afleggen. Op het afgesloten oefenterrein kunnen ze naar hartelust, veilig oefenen.

Ervaren motorrijder? Toch op cursus!

KNMV Verzekeringen vindt het belangrijk dat zijn medewerkers meedoen aan voortgezette rij-opleidingen (VRO). Zo kunnen ze hun eigen klanten nog beter adviseren.

Op bezoek bij de mensen achter KNMV Verzekeringen

In 1946 lanceerde KNMV Verzekeringen voor het eerst een verzekering die specifiek was ontwikkeld voor motoren. Maar wie zijn de mensen achter dit bedrijf? We gaan op bezoek bij de klantenservice in Noordwijk.

Motorrijtips aflevering 2: 'Opeens...remmen in de bocht!'

In deel 2 van de videoserie 'Opeens...' vertelt KGI-motorrijinstructeur Tim Janssens van Tim Rijopleidingen wat je moet doen als je in een bocht opeens stevig moet remmen. Hoe kom je zonder brokken de bocht door?

'Opeens...!' Nieuwe serie video's vol motorrijtips

Hoe goed je ook bent in anticiperen, het kan altijd gebeuren: een onverwachte situatie. Daarover biedt KNMV Verzekeringen je een serie video's met vlotte korte tip. Aflevering 1: 'Opeens...een obstakel op de weg!'

Verzekeringstips voor een ontspannen kampeervakantie

Als jij op kampeervakantie Europa in gaat, wil je maar één ding: toeren en grenzeloos genieten met een gerust gevoel. KNMV Verzekeringen begrijpt dat. Onze verzekeringsspecialist vertelt hoe wij het je makkelijk maken.

Goed rijden in een groep? Zo doe je dat veilig en ontspannen

Samen met je motormaten een lange toertocht rijden is toch het allermooiste wat er is? Als je daar weinig ervaring mee hebt, komt er veel op je af. Wij helpen je graag op weg met deze handige tips voor ontspannen en veilig rijden in een groep.

Motorrijbewijsklassen: zo zit 't precies!

Het rijbewijs A kent verschillende klassen, oplopend in vermogen en leeftijd. Een vrij complex systeem, dat recent door Europese regels nog weer iets ingewikkelder is geworden. Wat mag wel en wat mag niet? We zetten het graag voor je op een rij.

Let op: vaste koffers zijn geen 'bagage'

Heel soms geeft het verwarring: als je een koffer op je motor schroeft, valt die dan onder je bagagedekking van je reisverzekering? Heldere vraag, maar een eenduidig antwoord is hierop is lastig. In dit artikel leggen we zo helder mogelijk uit.

Je eigen motor (ver)bouwen? Met deze tips is succes verzekerd!

Wil jij je motor verbouwen tot een unieke Custom? Een glimmende Chopper, dikke Special of strakke Café Racer? Da's een mooie klus voor bikers met twee rechterhanden. Begin goed voorbereid aan de klus met onze tips. Wij helpen je graag op weg.