Tips & Tricks

Schade aan je motor? De belangrijkste tips in 2 minuten!

Een ongeluk met je motor: daar wil je liever niet over nadenken. Maar wat moet je doen als het toch gebeurt? Wij zetten het voor je op een rijtje in deze video.

Een verzekering die bij jou en je motor past

Je motor is een waardevol bezit. Je wil een verzekering die bij jou en je motor past. Daarom KNMV Verzekeringen: voor en door motorrijders.

Eerste meters op de motorfiets

Je snapt motorrijders beter als je zelf motor rijdt. We volgen medewerkers van KNMV Verzekeringen die hun eerste meters op de motor afleggen. Op het afgesloten oefenterrein kunnen ze naar hartelust, veilig oefenen.

Ervaren motorrijder? Toch op cursus!

KNMV Verzekeringen vindt het belangrijk dat zijn medewerkers meedoen aan voortgezette rij-opleidingen (VRO). Zo kunnen ze hun eigen klanten nog beter adviseren.

Op bezoek bij de mensen achter KNMV Verzekeringen

In 1946 lanceerde KNMV Verzekeringen voor het eerst een verzekering die specifiek was ontwikkeld voor motoren. Maar wie zijn de mensen achter dit bedrijf? We gaan op bezoek bij de klantenservice in Noordwijk.

Motorrijtips aflevering 2: 'Opeens...remmen in de bocht!'

In deel 2 van de videoserie 'Opeens...' vertelt KGI-motorrijinstructeur Tim Janssens van Tim Rijopleidingen wat je moet doen als je in een bocht opeens stevig moet remmen. Hoe kom je zonder brokken de bocht door?

'Opeens...!' Nieuwe serie video's vol motorrijtips

Hoe goed je ook bent in anticiperen, het kan altijd gebeuren: een onverwachte situatie. Daarover biedt KNMV Verzekeringen je een serie video's met vlotte korte tip. Aflevering 1: 'Opeens...een obstakel op de weg!'

Verzekeringstips voor een ontspannen kampeervakantie

Als jij op kampeervakantie Europa in gaat, wil je maar één ding: toeren en grenzeloos genieten met een gerust gevoel. KNMV Verzekeringen begrijpt dat. Onze verzekeringsspecialist vertelt hoe wij het je makkelijk maken.

Goed rijden in een groep? Zo doe je dat veilig en ontspannen

Samen met je motormaten een lange toertocht rijden is toch het allermooiste wat er is? Als je daar weinig ervaring mee hebt, komt er veel op je af. Wij helpen je graag op weg met deze handige tips voor ontspannen en veilig rijden in een groep.

Motorrijbewijsklassen: zo zit 't precies!

Het rijbewijs A kent verschillende klassen, oplopend in vermogen en leeftijd. Een vrij complex systeem, dat recent door Europese regels nog weer iets ingewikkelder is geworden. Wat mag wel en wat mag niet? We zetten het graag voor je op een rij.