Tips & Tricks

Verzekeringen in coronatijd: 'Verzekering blijft gewoon geldig'

Wat betekent deze coronatijd voor jouw motorverzekering? Wij kregen veel vragen hierover binnen. Peter Widmer van KNMV Verzekeringen geeft antwoord.

De beste motorfilms op een rij

Nu het voorjaar is, had je graag iedere week een gave rit willen maken. Toch moeten we door het coronavirus zo veel mogelijk thuisblijven. We hebben een alternatief om je vrije tijd toch met je favoriete hobby te vullen.

Zelf sleutelen - Motorolie verversen

Een makkelijk werkje, maar waarschijnlijk breng jij jouw motor ook hiervoor naar de dealer. Wat eigenlijk niet nodig is! Met onderstaand stappenplan kun je dit ook gewoon zelf.

Motorrijtips deel 3: Opeens... De berm in!

Het kan iedereen gebeuren: je bent heel even afgeleid en treft opeens een onverwachts gevaar. In een serie korte video's behandelen we een aantal tricky situaties in het verkeer die je als motorrijder tegen kunt komen.

Een verzekering die bij jou en je motor past

Je motor is een waardevol bezit. Je wil een verzekering die bij jou en je motor past. Daarom KNMV Verzekeringen: voor en door motorrijders.

Eerste meters op de motorfiets

Je snapt motorrijders beter als je zelf motor rijdt. We volgen medewerkers van KNMV Verzekeringen die hun eerste meters op de motor afleggen. Op het afgesloten oefenterrein kunnen ze naar hartelust, veilig oefenen.

Ervaren motorrijder? Toch op cursus!

KNMV Verzekeringen vindt het belangrijk dat zijn medewerkers meedoen aan voortgezette rij-opleidingen (VRO). Zo kunnen ze hun eigen klanten nog beter adviseren.

Op bezoek bij de mensen achter KNMV Verzekeringen

In 1946 lanceerde KNMV Verzekeringen voor het eerst een verzekering die specifiek was ontwikkeld voor motoren. Maar wie zijn de mensen achter dit bedrijf? We gaan op bezoek bij de klantenservice in Noordwijk.

Motorrijtips aflevering 2: 'Opeens...remmen in de bocht!'

In deel 2 van de videoserie 'Opeens...' vertelt KGI-motorrijinstructeur Tim Janssens van Tim Rijopleidingen wat je moet doen als je in een bocht opeens stevig moet remmen. Hoe kom je zonder brokken de bocht door?

'Opeens...!' Nieuwe serie video's vol motorrijtips

Hoe goed je ook bent in anticiperen, het kan altijd gebeuren: een onverwachte situatie. Daarover biedt KNMV Verzekeringen je een serie video's met vlotte korte tip. Aflevering 1: 'Opeens...een obstakel op de weg!'