Tips & Tricks

Meest voorkomende schadeclaims, deel 2: Schade in de file

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en geven we je tips hoe je dit kunt voorkomen. Dit keer: schade in de file.

6 tips om diefstal van jouw motor te voorkomen

Terwijl het aantal woninginbraken afgelopen jaar daalde, wil het aantal diefstallen van motorfietsen maar niet afnemen. Hoe voorkom je diefstal van jouw motorfiets?

De vele gezichten van Nijmegen

Nijmegen en de wijde omgeving eromheen is door rivieren, oorlogen en gletsjers vormgegeven. Zo kan het dat de stad er eigenlijk nergens hetzelfde uitziet. Ontdek de vele gezichten van Nijmegen op deze route!

'Train mensen om gevaren eerder op te merken'

Al 41 jaar is Gert Staal (1954) één van de drijvende krachten binnen de Nederlandse motorwereld op het gebied van rijopleidingen. Hij stond aan de wieg van de voortgezette rijopleidingen.

Meest voorkomende schadeclaims, deel 1: de valpartij

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze nieuwe serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en, belangrijker nog, we geven je tips om het risico erop te verminderen. We beginnen met een inkopper.

Last van tinnitus? Doe mee aan onderzoek

Tinnitus - ook wel bekend als oorsuizen - is een nare aandoening waar je als motorrijder helaas vatbaar voor bent. Over tinnitus is nog te weinig bekend. Daarom is onderzoek van groot belang. Dit gebeurt nu en jij kan anoniem meedoen. Heb je klachten, dan is je input zeer waardevol!

Honderd tinten groen in de Achterhoek

Volgens velen is de Achterhoek één van de mooiste regio's van Nederland. Aan de hand van deze route leiden we je door het gebied waar landbouw en natuur nog volgens oud-Nederlands recept hand in hand gaan. Het resultaat: honderd tinten groen. Misschien zelfs meer!

Een frisse start

Yes, de lente is in zicht! Tijd om je motor, je kleding én jezelf weer rijklaar te maken. Daarom een checklist voor een prachtige én veilige start van het seizoen.

Het Westland vanuit Den Haag

Met deze route duik je het Westland in! Strak asfalt en hier en daar een mooie bocht zorgen voor ontspanning en een leeg hoofd. Lekker toeren in eigen land.

Praten in je helm = risico's zien

Misschien heb je de eerste kilometers op de motor al gemaakt, misschien ben je er nog niet aan toegekomen. Hoe dan ook: het voorjaar is beste seizoen om je hoofd te trainen om veiliger te rijden én de risico's op de weg te zien.

Oordoppen: een onmisbaar accessoire

In een eerder artikel gingen we in op tinnitus ofwel oorsuizen. Nu vertellen we hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen: Oordoppen. Veel motorrijders vergeten dit belangrijk accessoire dat óók bij de motorpassie hoort.

Winterklaar in de motorstalling

Het is winter, het weer is guur en je hebt de keus gemaakt om dit seizoen niet meer op de motor te stappen. Je wilt je motor winterklaar maken. Hoe pak je het aan? Wij hebben de tips voor jou onder elkaar gezet!

Warm in de winter met winterkleding

Ben je een echte winterrijder, dan ontkom je er niet aan om je tijdens de koude dagen warm aan te kleden. Alleen dan blijf je warm tijdens de rit. Hoe trotseer je de kou tot onder het vriespunt? Wij geven advies.

Meer motorrijlessen: een goed plan

Als je brommer hebt gereden voor je je motorrijbewijs gaat halen, heb je ervaring met het rijgedrag van een gemotoriseerd voertuig. Dat is een voordeel tijdens je motorrijles. Een motor is op allerlei fronten wennen.

Tinnitus: een piep of suis in je oor

Een constante piep of een suizend geluid in je oor. Herken je dit? Je bent niet de enige. Een van de oorzaken is motorrijden zonder (goede) gehoorbescherming. En daar valt wat tegen te doen.

Rijden in de herfst

De kans op bladeren op de weg is groter en de regen kan horizontaal voorbij komen vliegen. Maar jij blijft gewoon doorrijden! De herfst kan zeker nog hele fijne motorrijdagen bieden. Met deze tips in je achterhoofd, maak je veilige ritten in de herfst.

Waterdicht motorrijden

Iedereen is bekend met Goretex®, maar wat is het precies en wat is er nog meer te krijgen? De voor- én nadelen van dit principe leggen we je graag uit!

Motorberging

Je motor 'opbergen' kan op veel manieren. Buiten in de kou of warm in de garage. Of gewoon in de huiskamer, als je partner dat ook leuk vindt! Welke manieren van motorberging zijn er precies? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Zelf sleutelen - Remvloeistof vervangen

We leggen je uit hoe je de remvloeistof van jouw motor kunt verversen. Relatief simpel onderhoud, maar je moet je hoofd er wel bijhouden!

Boekentips voor motorrijders

We gingen voor jou op zoek naar prachtige boeken waar de motor een belangrijke rol opeist. We kwamen tot een zeer gevarieerde lijst van negen werken.