Overzicht

Blog

Boekentips voor motorrijders

We gingen voor jou op zoek naar prachtige boeken waar de motor een belangrijke rol opeist. We kwamen tot een zeer gevarieerde lijst van negen werken.

Boekentips voor motorrijders

1. Van hier tot Tokio

Paul van Hooff

Evenals zijn eerste boek (Man in het zadel) werd ook ‘Van hier tot Tokio’ goed ontvangen door het Nederlandse lezerspubliek, getuige de louter positieve reviews die je op het web vindt. Voormalig motorjournalist Paul van Hooff neemt je mee op zijn bizarre reis, die hij in Europa start als de winter is ingezet. Niet het meest ideale tijdstip, maar het levert gelijk een spannende sfeer op in het boek. De avonturen gaat hij overigens aan met Guus, een Moto Guzzi V7 uit 1975. Ondanks een beperkt budget en gebrekkige voorbereiding blijft Van Hooff doorzetten en dat typeert nog maar eens het vrijejongensbestaan dat de Nederlandse motorliefhebber leeft.

Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 20,-
ISBN: 9789492037800

vanhiertottokio1

2. Stealing Speed

Mat Oxley

Een tijdlang was het wachten op een nieuwe druk van Stealing Speed, maar het geduld wordt nu extra beloond. Van het eerdere paperback-formaat is afscheid genomen en er ligt nu een luxe boek voor je klaar, waar ook ruimte vrijgemaakt is voor prachtige afbeeldingen. In Stealing Speed behandelt Mat Oxley het meest spannende onderwerp uit de motorindustrie. De Britse motorjournalist duikt namelijk diep in de materie van de tweetakt-techniek die begin jaren zestig van MZ wordt gestolen. En hoe ‘dief’ Suzuki er uiteindelijk haar successen mee wist te behalen. Het levert een meer dan boeiend boek op.

Aantal pagina’s: 224
Prijs: £ 22,95 (exclusief verzending)
ISBN: 9781844259755

stealingspeed1

3. Dansende buffels

Mirjam Grunwald

Mirjam had een droom en ja, waarom zou je die dan niet gaan verwezenlijken? Mirjam Grunwald trok de stoute schoenen aan, samen met haar goede vriendin Marika, en ging op reis van India naar Nederland. En dat deden ze op BMW R1150GS’en. Tijdens de 14.000 kilometer lange reis maken de twee vrouwen kennis met bijzondere personen en ervaren ze spannende gebeurtenissen. In het boek tref je ook Mirjams eerdere avontuur in India aan. Vooraf reist ze namelijk per trein door de drukbevolkte republiek. Mocht je zelf van plan zijn om een lange motorreis te gaan maken, dan kan Dansende buffels extra handig zijn. Mirjam Grunwald stopte er namelijk de nodige tips in.

Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 20,95
ISBN: 9789082326673

dansendebuffels1

4. Jumping Jack, herinneringen aan Jack Middelburg

Natascha Kayser

Motorsportjournaliste Natascha Kayser heeft al enkele boeken op haar naam staan, maar wellicht is dit hét boek waar ze een voltreffer mee scoort. Vraag namelijk een willekeurige motorsportfan wie Jack Middelburg is en je krijgt vast de nodige ‘praat’ te horen over deze flamboyante coureur uit de jaren zeventig en tachtig. Kayser ging eveneens op zoek naar verhalen over de Westlander en haalde onder meer herinneringen op met familie, vrienden, coureurs en journalisten over de tweevoudig GP-winnaar. Naast mooie teksten over de veel te vroeg overleden Middelburg zijn er in het boek ook de nodige zwart-wit foto’s toegevoegd.

Aantal pagina’s: 248
Prijs: € 20,99
ISBN: 9789021409481

jumpingjack1

5. The Longcut Across

Huib Maaskant

The Longcut Across is echt een pareltje als het gaat om reisverhalen op de motor. De eerste indruk is erg goed, met een mooi verhaal en prachtige foto’s van Huib Maaskant. De beelden van zijn reis door Amerika krijgen dan ook volop de ruimte in het boek. Maaskant beleeft zijn jongensdroom in zijn eentje en zegt zijn gezin voor een paar maanden vaarwel, enkel om het grote avontuur op te zoeken. En die reis van 12.500 kilometer, dwars door de VS, deelt hij nu tekstueel en visueel met het grote publiek.

Aantal pagina’s: 240
Prijs: € 24,95
ISBN: 9492597233

longcut1

6. Altijd Viareggio

Rick Nieman

Een groepje vrienden op de motor, onderweg naar het Italiaanse kustplaatsje Viareggio. Voor de vijftiende keer gaan vier mannen op pad en dat gegeven is voor voormalige nieuwslezer Rick Nieman de aanleiding om zijn debuutroman te schrijven. Hij neemt je mee op reis en gaat dieper in op onderwerpen die het kwartet bezighoudt. Op die manier kom je alles te weten over de verschillende relaties van de motorvrienden en zie je in Altijd Viareggio zowel de mooie als lelijke kant van vriendschap voorbijkomen. Zeker een aanrader voor lezers die een vlot, spannend verhaal willen lezen waar een voorname bijrol voor de motor is weggelegd.

Aantal pagina’s: 256
Prijs: € 5,99 (Ebook)
ISBN: 9789044627732

altijdviareggio1

7. Op jacht naar Che

Patrick Symmes

Bijna een halve eeuw later rijdt Patrick Symmes dezelfde route als een jonge Che Guevara. Nog voordat hij bekend wordt als Cubaanse guerrillaleider reist Guevara namelijk samen met vriend Alberto Granado door Zuid-Amerika op een Norton. Schrijver Symmes volgt het spoor en brengt Guevara weer tot leven in zijn tekst. De reis van meer dan 10.000 kilometer levert een erg mooi boek op.

Aantal pagina’s: 382
Prijs: € 10,-
ISBN: 9789058311184

opjachtnaarche1

8. Van Peel tot Evenaar

Michael van Peel

Verwacht de nodige humor in dit boek, want Michael van Peel is beter bekend als stand-up comedian in België. Hij verplaatst zich graag op een Vespa en dus was het voor hem niet moeilijk om het juiste vervoersmiddel te kiezen om een reis te maken van Antwerpen naar Dakar. Op deze iconische scooter komt hij uiteraard in de meest bizarre situaties terecht en pende dat neer in Van Peel tot Evenaar. De reis kent vele omwegen, want Van Peel klooit lekker aan met een ‘ouderwetse’ kaart en kompas. Het maakt zijn verhaal des te interessanter.

Aantal pagina’s: 161
Prijs: € 19,95 (Ebook: € 9,99)
ISBN: 9789460014918

vanpeeltotevenaar1

9. Zen en de kunst van het motoronderhoud

Robert Pirsig

Hoewel het origineel uit 1974 stamt, is Zen en de kunst van het motoronderhoud nog altijd een bestseller, getuige de 44e druk van het boek. Twee jaar terug werd het nogmaals in een nieuw jasje gestoken, maar het verhaal blijft natuurlijk authentiek. De roman van filosoof en schrijver Robert Pirsig neemt je mee op reis van een vader en zoon. Het tweetal doorkruist enkele Amerikaanse staten en onderweg stelt de hoofdpersoon zichzelf de nodige vragen. De filosofische zoektocht is begonnen. Zen en de kunst van het motoronderhoud is een instant cultboek geworden en hoort daarom eigenlijk in de kast van elke lezende motorrijder te staan.

Aantal pagina’s: 509
Prijs: € 21,99 (Ebook: € 11,99)
ISBN: 9789044635249

zenkunstmotoronderhoud1

Deel deze pagina via: