Overzicht

Blog

Duizelig in drie landen

In deze dagtocht vind je alle soorten bochten die je als motorrijder tegen wil komen en dat ook nog eens verdeeld over drie landen! Lange doordraaiers, korte scherpe, haarspeldbochten, bochten met gradaties, bochten met uitzicht en bochten in donkere bossen. Alle bochten, behalve die op de snelweg, krijg je in deze route van zo'n 300 kilometer onder jouw wielen.

Duizelig in drie landen

De route start in het gezellige dorpje Gulpen. Bekend van onder andere de Gulpener Brouwerij, maar die bewaren we voor het einde. De route kronkelt via het zuiden richting de eerste grens, om Simpelveld rij je Duitsland binnen. Via open vlaktes en donkere bossen rij je steeds dichter richting de beroemde Eifel met zijn schitterende stuurwegen. Bij Nideggen mag je aan het werk, hier komen de eerste haarspeldbochten. Een mooi voorproefje op wat er verder gaat komen.

Een bak koffie om alert te blijven is wellicht een goed idee, voor de komende 100 kilometer is geen kilometer recht en gebruik je al het rubber van de banden. Pas ver in België, net na het circuit van Spa-Francorchamps krijgt het stuur van jouw motor weer rust… maar niet voor lang. Rij je Spa voorbij, dan begint de dikke pret weer. Mooi moment om trouwens lunchpauze te houden, er zijn meer dan voldoende opties in Spa en je hebt nog ruim 100 kilometer voor de boeg.

Via een kleine omweg om langs de rivier Amblève te rijden, gaat de route weer richting het noorden, richting Nederland. Via Remouchamps ruil je geleidelijk de beboste omgeving om voor landerijen en glooiende heuvels. Het is even rustig met de bochten, maar we hebben nog een mooi toetje voor je in petto. Via Sippenaeken en Gemmenich sturen we je nog even met een lus richting Vaals en sluit je de route (bijna) af met de Epenerbaan en Vijlenberg.

Als kers op de taart rijd je nog één keer omhoog, de Gulperberg op, om met een mooi uitzicht over Gulpen de dagtocht af te sluiten. Nú heb je dat lekkere drankje wel verdiend! Met de motor bij het hotel geparkeerd is een wandeling na zo’n lange rit fijn om de dag af te sluiten. Bij het eetcafé van de Gulpener brouwerij kun je heerlijk eten en genieten van de verschillende drankjes. Zeker een aanrader, als je niet nog op de motor naar huis hoeft natuurlijk!

Afstand: ±300 km
Duur: ± 5 tot 7 uur
Start: Gulpen
Je kunt de route hier vinden

Deel deze pagina via: