Overzicht

Blog

Het Westland vanuit Den Haag

Met deze route duik je het Westland in! Strak asfalt en hier en daar een mooie bocht zorgen voor ontspanning en een leeg hoofd. Lekker toeren in eigen land.

Het Westland vanuit Den Haag

Startpunt route: Hofvijver, 2513 Den Haag

Download de route op Myroute-app

Historisch Den Haag

Vanaf het startpunt met uitzicht op de Hofvijver en het torentje laveren we tussen de vele tramsporen en vervolgen de route richting een pandje van ruim 100 jaar oud. Dat pandje heeft ook een toren, maar dan iets groter! ‘Welkom bij het Vredespaleis’ prijkt er op het bord voor de deur, en vrede hebben wij er wel mee.

Een schitterend pand uit 1913 dat op dit moment o.a. dienstdoet voor het Internationale Gerechtshof van de Verenigde Naties, Academie voor Internationaal Recht en een bibliotheek gespecialiseerd in internationaal recht. Heel veel recht dus, maar wij zijn meer op zoek naar krom, naar bochten! Nu zullen we die hier niet echt vinden, geen snelle in ieder geval. We zetten onze rit voort richting de zilte lucht van het strand en rijden daarna langs de boulevard met de zon in ons vizier richting Hoek van Holland. Even een hobbelig stukje door een woonwijk; hierna is namelijk een pier waar we zo op kunnen rijden met de motor. Een tof uitzicht met de Vishaven van Scheveningen en de Pier met zijn reuzenrad en bungeejump-platform op de achtergrond.

De kop los in het Westland

En dan snel de drukte uit! Via Kijkduin rijden we langs de duinen richting de haven van Hoek van Holland. Hemelsbreed slechts een kilometer verderop, ligt de landtong van Rozenburg. En even later doemt de linkerarm van het imposante bouwwerk van de Maeslantkering op. Hier zou een bezoekerscentrum moeten zitten, volgens Google Maps, maar we vliegen voorbij. De navigatie geeft namelijk een hele mooie bocht aan, aan het einde van deze weg. Deze mooie lange linker doordraaier heeft strak asfalt en het knietje gaat wat meer richting het asfalt.

Westland inzet

Nog even genieten!

Na meerdere bochtjes en lange rechte stukken door het Westland met al zijn tuinderijen, draaien we het oude centrum van Delft in. Hier trillen we uit onze zadels, maar het is hier perfect voor een leuk terrasje.

Na ons drankje is het over met de pret; het is tijd om terug te keren naar het startpunt. Via een paar binnendoorwegen rijden we Den Haag weer in, zeggen elkaar gedrag met het gebrul van onze uitlaten en rijden weer naar huis.

Over deze tour

Hoogtepunten:

+ Een stukje politiek uitzicht

+ Gezellige drukte op de boulevard van Scheveningen

+ Vrij toegankelijke wandelpier met de motor

+ Een mooi centrum en terrassen in Delft

Maar let hier op:

- De trambanen zijn spekglad als het regent

- Den Haag kan druk zijn

- Iets te weinig bochten voor de gevorderde rijder

- Modder in het Westland (vooral in de herfst)

Uitgelichte stopplekken

Vredespaleis Den Haag

Parkeer je motor op de stoep voor het Vredespaleis en stap eens af voor een rustige blik om je heen. In dit schitterende pand gebeuren erg veel goede dingen op het gebied van rechtvaardigheid en vrijheid. Lees meer

Pier van Scheveningen

Parkeer de motor ergens op een veilige plek nabij het Kurhaus en loop de pier eens op. Nadat hij gesloten was vanwege achterstallig onderhoud is opgeknapt en is er nieuw leven in geblazen. Loop langs de kleine eettentjes. Lees meer

Deel deze pagina via: