Overzicht

Blog

Last van tinnitus? Doe mee aan onderzoek

Tinnitus - ook wel bekend als oorsuizen - is een nare aandoening waar je als motorrijder helaas vatbaar voor bent. Over tinnitus is nog te weinig bekend. Daarom is onderzoek van groot belang. Dit gebeurt nu en jij kan anoniem meedoen. Heb je klachten, dan is je input zeer waardevol!

Last van tinnitus? Doe mee aan onderzoek

“Het geluid van je motor hoor je bijna niet, de wind maakt vrij veel lawaai als hij langs je oren blaast. Ik wist niet dat dat schadelijk was.” Dat zegt Maarten Stultjens. Al jaren kampt hij met tinnitus: “Op een gegeven moment begon mij op te vallen dat ik een piep in mijn oor had. Zo’n piep zoals je soms ook hebt na een avond stappen of als je een tijd op de motor hebt gereden. Maar die piep in mijn oor ging niet meer weg.”

Het onderzoek is bedoeld voor iedereen met klachten over oorsuizen. Op de website www.tinnitushouse.nl vind je informatie over het onderzoek en een knop naar een vragenlijst. Je kunt ook direct naar de vragenlijst. Motorrijden wordt specifiek genoemd als mogelijke oorzaak, net zoals bijvoorbeeld werken in de bouw, de muziekwereld of bij defensie.

Over het onderzoek

Door patiënten op grote schaal goed te ondervragen en door potentieel effectieve remedies te testen, kan het effect van oplossingen aanzienlijk worden vergroot. En dat niet alleen: op basis van alle gegevens en ervaringen die anoniem verzameld worden, kunnen deelnemers ook advies krijgen over wat hen misschien zou kunnen helpen.

Uitvoerenden

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Stichting Braininnovations, onder supervisie van de Technische Universiteit Delft, in samenwerking met de Universiteit van Regensburg (Duitsland), Trinity College Dublin (Ierland) en de University of Otago (Nieuw-Zeeland). Het onderzoek wordt mede gefinancierd door de Stichting TinnitusFree.

Deel deze pagina via: