Overzicht

Blog

Let op: vaste koffers zijn geen 'bagage'

Heel soms geeft het verwarring: als je een koffer op je motor schroeft, valt die dan onder je bagagedekking van je reisverzekering? Heldere vraag, maar een eenduidig antwoord is hierop is lastig.

Let op: vaste koffers zijn geen 'bagage'

Dat zit zo: koffers die met draagbeugels, schroeven en/of bouten en moeren vast zijn gemonteerd aan je motor worden gezien als ‘te behoren bij je motor’. Ze gelden voor de meeste polisvoorwaarden daardoor niet als bagage, en vallen daardoor ook niet onder de bagagedekking van je reisverzekering. Schade aan de inhoud van je koffer valt weer wel onder je bagagedekking van je reisverzekering.

Meeverzekeren als ‘accessoires’

Gelukkig is er een mogelijkheid om deze toch te verzekeren, zodat je bij een eventueel ongeval, bij diefstal van de motor of bij vernieling toch ook de waarde van je (vaak kostbare) bagagekoffers kunt laten meetellen. Dat doe je door ze mee te verzekeren via ‘accessoires’ op je motorverzekering.

Tanktas is wél bagage

Schade aan tassen die niet vast aan de motor zijn verbonden valt wél onder de bagagedekking. Daarbij kun je denken aan een rugzak of een afneembare tanktas. Die zijn - inclusief inhoud - gewoon verzekerd via je reisverzekering.

Deel deze pagina via: