Overzicht

Blog

Meest voorkomende schadeclaims, deel 4: schade bij het verkeerslicht

Motorrijden is heerlijk. Maar jaarlijks krijgen duizenden motorrijders te maken met schade aan hun motorfiets. In deze serie zetten wij de meest voorkomende schadeclaims op een rij en geven we je tips hoe je dit kunt voorkomen. Dit keer: schade bij het verkeerslicht.

Meest voorkomende schadeclaims, deel 4: schade bij het verkeerslicht

Een van de grote voordelen van motorrijden is dat we niet in de lange files voor een verkeerslicht hoeven aan te sluiten. Bij voldoende ruimte kunnen we in bepaalde situaties naar voren rijden. Helaas is dat niet bij alle verkeersdeelnemers bekend. Dit zorgt niet alleen soms voor frustratie bij mensen die wachten voor het verkeerslicht, maar regelmatig ontvangen we ook schadeclaims van motorrijders die over het hoofd worden gezien bij het verkeerslicht.

Voor aansluiten is soms veiliger, maar let op…

Automobilisten mogen het asociaal vinden, maar voor aansluiten bij een verkeerslicht of open brug is voor ons motorrijders meestal veiliger. Sta je achteraan en word je geraakt, dan zijn de gevolgen vaak groter dan voor een automobilist. Als motorrijder beschik je eenmaal niet over een kreukelzone. Maar houd rekening met het volgende, als je tussen de rijen auto’s door naar voren rijdt:

  1. Passeer rustig

Rij je door de file voor een verkeerslicht naar voren, wees dan attent. De kans dat je met je motorfiets een spiegel raakt, blijkt groter dan je misschien denkt.

  1. Automobilisten verwachten je niet

Ook kan een automobilist zo uit het niets een arm uit het raam steken of de deur open doen, omdat hij je niet verwacht. Wees hierop bedacht. Voor je het weet schrik je, raak je uit balans, raak je de zijkant van een auto en veroorzaak je schade.

  1. Deuren open bij open brug

Wil je een rij auto’s inhalen die voor een open brug staat te wachten? Regelmatig worden deuren geopend en stappen mensen zelfs uit hun auto. Daarbij wordt doorgaans geen rekening gehouden met motorrijders die mogelijk door de file voor de brug naar voren rijden.

  1. Extra kijken op kruispunt

Als je vooraan staat, wil je ook graag snel weg zijn. Wees daarbij extra alert op voertuigen die nog snel even door het oranjegele (of zelfs rode!) verkeerslicht willen rijden. Kortom dubbel check of de kruising echt vrij is alvorens je vertrekt.

Nieuwsgierig naar wat andere veelvoorkomende motorschadeclaims zijn én wat je er tegen kunt doen? Check de eerdere delen van onze serie!

Meest voorkomende schadeclaims, deel 3: aanrijding in een groep
Meest voorkomende schadeclaims, deel 2: schade in de file
Meest voorkomende schadeclaims, deel 1: de valpartij

Deel deze pagina via: