Overzicht

Blog

Motorberging

Je motor 'opbergen' kan op veel manieren. Buiten in de kou of warm in de garage. Of gewoon in de huiskamer, als je partner dat ook leuk vindt! Welke manieren van motorberging zijn er precies? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Motorberging

Buiten in de kou

Tsja, dit is niet echt opbergen. Dit is in weer en wind parkeren voor de deur of in de tuin. Makkelijk en snel, maar niet gewenst. Motoren zijn niet van suiker gemaakt, maar de kans op roestvorming is groter dan wanneer hij droog geparkeerd staat. Een stevige hoes – die geschikt is voor buiten – is zeker een aanrader. Er zijn dikke, stevige hoezen die je direct over de motor trekt na een rit en bestand zijn tegen de hitte van de uitlaat. Ze houden regen en wind buiten. En zo staat je motor toch ‘droog’.

In de huiskamer

Warm, droog en in het zicht als je op de bank tv kijkt. Niets mis mee! Leg wel wat onder de standaard tegen krassen op de vloer. En controleer of de tankontluchting niet te veel benzinelucht verspreidt in huis. Dit wil nog weleens voorkomen als deze niet meer goed werkt.

In de schuur of garage

Een kleine schuur of een grote garage, zolang de motor droog en uit de wind staat, is perfect. Een verwarmde garage is helemaal een pluspunt. Staat de motor voor een langere tijd stil, zoals in de winter of een lange vakantie? Zet hem dan op paddockstands. Net wat beter voor de banden.

Staat jouw motor in de schuur of garage, dan kun je een binnenhoes overwegen. Dit zijn dunnere hoezen dan de buiten-versies en ademen perfect, zodat geen condensvorming bij de motor kan ontstaan. Ook beschermt hij je motor tegen stof en vuil. Let er wel op dat er niet per ongeluk iets tegenaan valt. Dat zou zonde zijn! Met een verhuisdeken kun je hem nog extra beschermen tegen stoten.

motor-onder-verhuisdeken

Kunststof of houten motorberging

Houten bergingen voor je motor zijn zo aan te schaffen. Er zijn meerdere houten motorbergingen verkrijgbaar, maar een handige rijder bouwt hem zelf. Even langs de bouwmarkt voor wat hout en scharnierwerk, zaag en accu-tol erbij en bouwen maar! Een motorberging van kunststof is ook nog een optie. Deze hebben geen last van de weersinvloeden. Want hout kan gaan rotten na verloop van tijd. Ook schelen ze aanzienlijk in gewicht.

kunststof-box-voor-motor

Een ondergrondse parkeerplek

Want waarom ook niet! Hoe vet is het als je motor op deze manier uit de grond komt! Kost wat, heb je ook wat!

Deel deze pagina via: