Overzicht

Blog

Oproep: deel jouw schadeverhaal

Schade aan je motor: je moet er niet aan denken. Is die eerste kras je altijd bijgebleven Of iets anders? Deel je verhaal met ons en maak kans op een toffe prijs!

Oproep: deel jouw schadeverhaal

De eerste kras doet altijd het meeste pijn, hoor je vaak. Er gaan zelfs verhalen rond van motorrijders die moedwillig hun eerste kras maken ‘om er maar vanaf te zijn’.

Heb jij ook zo’n verhaal? Enthousiast voor de deur afstappen en er te laat achter komen dat de motor voorbij het kantelpunt is. Jiffy vergeten uit te zetten! Met alles wat je in je hebt, probeer je het neerkomen tegen te gaan, maar het mag niet baten. De eerste kras op je motor en een deuk in je ego.

Of die ene keer dat het weerbericht aangeeft dat het plaatselijk glad is, maar dat je lachend jezelf vertelt dat ‘Plaatselijk’ niet op jouw route ligt. Vijftig kilometer verder glij je samen met de motor over een kruispunt. Je hoort de schuurgeluiden van de steps en stuur over het asfalt terwijl de beelden van een zwaar gehavende motor al door je hoofd schieten, voordat je opstaat en om durft te kijken.

Daar ligt-ie dan. Met de glimmende kant op z’n zij. Nog vol adrenaline trek je de motor omhoog, loop je er een kort rondje omheen en stap je weer op. Naarmate de rit verder gaat, ga je flink aan jezelf twijfelen en voelt er van alles raar aan de motor. Het stepje voelt krom, het stuur lijkt scheef, zit er nu opeens een ratel in het blok? Na bijgekomen te zijn van de schrik stop je toch maar even om een goede blik op de motor te werpen. Er zit een dikke schaafplek op het stuur, de beugel van de bijrijdersstep is wat verbogen en het rempedaal heeft ook een klap gehad. Valt eigenlijk nog wel mee, maar toch: het doet pijn.

Weet jij nog wat er gebeurde bij jouw eerste kras op jouw motor? Viel het mee, of was het inderdaad die gevreesde pijnlijke ervaring? Deel je verhaal met ons en misschien win jij een VRO naar keuze van KNMV!

Deel deze pagina via: