Overzicht

Blog

Rijd met goede voornemens 2022 in

2022 staat voor de deur en ook wij hopen dat het nieuwe jaar minder maatregelen en meer mogelijkheden brengt. Heb jij al goede voornemens om van 2022 een schitterend motorjaar te maken? We helpen je vast graag op weg!

Rijd met goede voornemens 2022 in

Doe-het-zelven kun je zelf

Ga op zoek naar een workshop motoronderhoud en begin jouw motor zelf te onderhouden. Gewoon klein beginnen met olie verversen, daar is vaak geen speciaal gereedschap voor nodig. Of maak het helemaal te gek en schaf een projectmotor aan. Gewoon lekker knutselen, je handen vuil maken en de garage laten ruiken naar olie.

13e maand

Krijg je een leuke kerstbonus, zet die dan apart voor een mooie upgrade van jouw motor voor het nieuwe seizoen! Het kan zomaar zijn dat de vering een deftige upgrade kan gebruiken om het bochtenwerk nog fijner te maken. Liever op zoek naar iets moois om naar te kijken? Dan zijn bijvoorbeeld nieuwe knipperlichten, remhendels of een beter zadel een hele goede keuze!

Roestige rijstijl

Wil je nóg beter door die bochten? Of voel je je soms stiekem toch een beetje roestig in jouw rijstijl? Kijk dan eens rond voor een rijvaardigheidstraining bij de KNMV. Zo'n opfriscursus is altijd een mooie dag uit. Ga op stap met een instructeur die de vinger legt op verkeerd aangeleerde handelingen en je helpt om jouw plezier en veiligheid tijdens het rijden naar nieuwe hoogten te brengen.

Plan dat weekendje met je motorvrienden

Kijk je terug naar afgelopen jaar en is dat gezellige rijweekend wéér niet doorgegaan? Slinger de groepsapp weer aan en maak (tussen de slechte grappen door) weer plannen om eropuit te gaan. Ga naar een andere plek dan normaal of boek vast het gebruikelijke hotel en maak er samen met familie/vrienden/vriendinnen/rijmaten een schitterend weekend van.

'De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door'

Het is helaas goed mogelijk dat ook de reisplannen voor 2022 niet allemaal door kunnen gaan, maar blijf het positief bekijken. Plan die weken vrij gewoon in; er valt altijd wel ergens vakantie te vieren, ook als je pas bij vertrek beslist waar je heen gaat. Dat geeft jouw trip meteen ook iets avontuurlijks.

Is het buitenland niet haalbaar door alle coronaregels, dan heeft Nederland gigantisch veel te bieden, ook voor een langere trip. Wist je dat Nederland meer dan 140.000 kilometer aan verharde weg heeft en dat 'maar' ongeveer 14.000 kilometer daarvan uit snelwegen en provinciale wegen bestaat? Binnendoor valt er dus genoeg te beleven!

A trip down memory lane

Pak de standaard rit eens anders aan. Maak een lijst met locaties die je al jaren niet hebt bezocht en ga daar weer eens langs. Reed je vroeger veel op de boulevard van Zandvoort, kijk dan eens wat er van geworden is. Kwam je tientallen jaren geleden voor je werk veel in omgeving van Groesbeek, ga dan eens terug en kijk of je die oude wegen terug kunt vinden en of dat café op de hoek er nog zit.

Deel deze pagina via: