Overzicht

Blog

Tochtje TT

Of je er nu jaarlijks op bedevaart gaat als de MotoGP er plaatsvindt of niet, het TT Circuit in Assen is en blijft een bijzonder plekje voor motorrijders. Maar, in plaats van de snelweg te pakken om bij het veredelde stratencircuit op de Drentse hei te komen, zijn er binnendoor ook erg mooie wegen te vinden in Drenthe.

Tochtje TT

We beginnen onze trip in Rogat, iets ten oosten van Meppel. Gooi de tank vol, neem nog snel even een kijkje bij Gebben Motoren of stap meteen op voor een mooie rit door het Drentse landschap. Vanuit Rogat begeven we ons direct tussen de landerijen. Via het authentieke centrum van Ruinen rijden we onder meer naar Diever en Dwingeloo waarvandaan we aan een tripje over het Dwingelderveld beginnen.

Vanuit Lheebroek rijden we langs de randen van het Hijkerveld om bij Hooghalen en Laaghalerveen op delen van het oude stratencircuit van Assen te komen. Al snel komen we dan op De Haar uit, waar je de benzine bijna kunt ruiken. Even een tussenstop op het circuit (mits je door de tunnel mag) om te kijken wat daar allemaal gebeurt om vervolgens de weg te vervolgen onderlangs Assen. Via kleine plaatsjes als Anreep, Deurze en Nijlande komen we aan in Rolde. Daar moeten we noodgedwongen even wat meters maken over de oude Provincialeweg om weer wat bochtjes tussen de landerijen te vinden.

Net voor Gieten slaan we rechtsaf om bijna geheel binnendoor naar Westerbork te rijden. Vanaf hier steken we door naar Zwiggelte om daar de route weer binnendoor verder te zetten richting Beilen. Het eindpunt van deze route ligt bij een tankstation in Beilen, waarvandaan je ook weer heel snel op de snelweg A28 bent om huiswaarts te rijden.

Wil je extra kilometers maken? Volg dan vanuit Hooghalen de gele bordjes van de Tour de TT motorroute (65 km)!

Afstand: ±135 km
Duur: ±3,5 tot 4 uur
Je kunt de route hier vinden

Deel deze pagina via: