Overzicht

Blog

Verzekeringstips voor een ontspannen kampeervakantie

Als jij op kampeervakantie Europa in gaat, wil je maar één ding: toeren en grenzeloos genieten met een gerust gevoel. KNMV Verzekeringen begrijpt dat. "Daarom maken we het je makkelijk", vertelt motorverzekeringsspecialist Peter Widmer, zelf ook ervaren motorkampeerder.

Verzekeringstips voor een ontspannen kampeervakantie

“Voor je motor hoef je qua verzekeringen in principe niks extra’s te doen”, weet Peter. “Als je thuis in Nederland goed bent verzekerd, ben je dat onderweg in Europa ook. Een (doorlopende) reisverzekering is natuurlijk altijd een goed idee. Bij veel reisverzekeringen kun je vervangend vervoer bij diefstal of pech en repatriëring (terugbrengen naar Nederland) van je motor meeverzekeren. Let op: vaak geldt dan wel een maximumleeftijd voor de motor. Reis je met duopassagier, denk dan even na of je voor hem/haar een schadeverzekering opzittenden wilt.

1. PECHHULP EN VERVANGEND VERVOER

Bij je KNMV motorverzekering is pechhulp in het buitenland standaard inbegrepen, ongeacht de leeftijd van je motor. “Die hoef je dus niet nog eens ergens anders te regelen”, vertelt Peter. “Hiermee onderscheidt KNMV Verzekeringen zich echt als een verzekering voor avontuurlijke motorrijders.”

2. VAST EN ZEKER STALLEN?

Peter_Widmer_1990Ook over het ‘aard- en nagelvast’ op slot zetten, een voorwaarde in veel motorverzekeringen, heeft Peter een praktische tip: “Je wilt je motor liever niet ‘los’ op een veldje laten staan. Want dan tillen ze ’m met een paar man zó in een busje. Maar hoe ga je je motor aard- en nagelvast verankeren op een kampeerveldje in the middle of nowhere? Of hoe krijg je je kettingslot rond die honderd jaar dikke eik? Mijn advies: zet ’m liever iets verderop aan een paal of stevig hek, of keten ’m vast aan een andere motor. Voor KNMV Verzekeringen geldt ook dat als ‘aard- en nagelvast’.”
 

3. ACCESSOIRES EN UITRUSTING?

Laatste vraag nog: hoe zit het met de verzekering van top- en zijkoffers en bijvoorbeeld tanktassen en roltassen? Peter: “In de KNMV motorverzekering zijn top- en zijkoffers gedekt als ze er af-fabriek op zitten. Want dan zijn ze opgenomen in de nieuwprijs van de motor. Zijn ze als dealeroptie – bijvoorbeeld als klantenactie – gemonteerd, of koop je ze achteraf als accessoire, dan moet je ze wel apart bijverzekeren (extra dekking op je motorverzekering). Losse uitrusting zoals tanktas, roltassen en meer vallen onder je reisverzekering."

Fijne vakantie!

Deel deze pagina via: