Toermotor

Premie berekenen

Waar moet je op letten bij het verzekeren van je Toermotor?

Je toermotor is jouw ideale reisgenoot: relaxed, betrouwbaar en comfortabel. Perfect voor ontspannen dagtochten in eigen land. Voor woon-werkverkeer zonder filestress. En voor onvergetelijke motorvakanties tot vér achter de horizon. Samen of alleen, in alle luxe. Met onze Motorverzekering geniet je daarvan maximaal.

3 jaar nieuw-/ aankoopwaarde

Toermotoren zijn vaak riant uitgerust. Daardoor zijn ze meestal ook fors geprijsd. Daarom is onze Motorverzekering extra goed nieuws. Daarbij krijg je namelijk in de eerste 3 jaar na aankoop tot 100% van het nieuwwaarde of de aankoopwaarde terug. Het volledige bedrag, zonder 1 euro afschrijving! Zodat je snel een vergelijkbare motor kunt kopen en weer heerlijk kunt genieten.

Hoe zit het offroad? Bosweggetjes en zandpaden vallen onder de dekking van de KNMV Motorverzekering, zolang het openbare wegen betreft. Deelname aan door de KNMV of onder toezicht van de KNMV georganiseerde offroad ritten zijn ook verzekerd!

Opzittenden-dekking

Maak je regelmatig toerritten? Dan is een Opzittenden Plus-dekking een serieuze aanrader. Die biedt uitkering bij bagage- en letselschade voor jezelf, maar ook voor je eventuele duopassagier. Schade aan kleding en helm van jouzelf en je passagier is meeverzekerd.

Tips voor rijden in groepen

Ga goed voorbereid op weg met onze handige tips. Veel plezier!

  • Rijden in groepen is lastiger dan je denkt. Houd de groep overzichtelijk; maximaal 5 tot 6 personen
  • Rijd niet in 'baksteenformatie' (links en rechts schuin achter elkaar). Achter elkaar is veiliger
  • Houd twee tellen afstand tot je voorligger
  • Laat onervaren rijders vooraan rijden. Zo kunnen zij het tempo bepalen
  • Kijk en denk vooruit. Zo rij je gecontroleerd en voorspelbaar
  • Verbeter je rijkunsten met een Voortgezette Rijopleiding (VRO) bij de KNMV

Meer weten? Lees ons uitgebreide artikel voor alle tips & tricks.

Waarom is onze motorverzekering voor je Toermotor de beste keus?

Accessoiresdekking tot EUR 5.000,-

Wij vergoeden standaard maximaal EUR 500,- voor alle accessoires tezamen. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Dan kan dat tot EUR 5.000,-.

Gratis pechservice buitenland

Bij je motorverzekering is Pechservice Buitenland inbegrepen! Dat scheelt al snel EUR 30,- per jaar (vergeleken met een los abonnement voor pechhulp in het buitenland). Repareren is niet mogelijk? Dan heb je in het buitenland ook recht op vervangend vervoer.

Nieuw-/ aankoopwaarderegeling

Als je een nieuwe motor hebt gekocht, wil je er zo lang mogelijk van genieten. Onze nieuwwaarderegeling neemt alle zorgen weg. Je motor is namelijk 3 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. De nieuwwaarderegeling geldt voor de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco.

Veelgestelde vragen

  • Als je de voortgezette rijopleiding (VRO) hebt gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) krijg je korting op je premie. Vanaf de afgiftedatum van het certificaat ontvang je 5 jaar lang 10% extra korting.

  • De persoon die de verzekering heeft afgesloten (de verzekeringnemer).

  • Voor ieder jaar dat je achter elkaar verzekerd bent geweest en geen schade hebt gehad, bouw je een schadevrij jaar op. Wanneer er sprake is van schade kan je schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Meer veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Bekijk de Verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.